HIT: Pet najpoznatijih pesama o Vladimiru Vladimiroviču Putinu

Obavezno pročitajte

Prema snazi kulta ličnosti, Vladimir Putin stoji bok uz bok s najvećim svetskim liderima. Dokaz koliko ga poštuju su i ove pesme koje vam predstavljamo u prilogu.

Ruski predsednik Vladimir Putin, bez sumnje ima velik broj fanova širom seta, a pogotovo u Srbiji. Broj fanova govori dovoljno o tome da su o njemu spevane pesme. Ovo su neke od najpoznatijih.

- Advertisement -

1. ‘Onaj kao Putin’

Prva pesma koja slavi ruskog predsednika pojavila ubrzo nakon što je ušao Kremlj. Izvela ju je malo poznata grupa Poyuschie Vmeste. Ova pesma na kraju je završila kao njihov najveći hit, a devojke zapravo pevaju o tome kako bi želele dečka koji je poput Putina.

A evo i prevoda:

Sada želim onoga koji je kao Putin, koji je pun snage,
Onaj kao Putin, koji ne pije alkohol Onaj kao Putin, koji me neće vređati,
Onaj kao Putin, koji mi neće pobeći

2. ‘Na otvorenom polju’

Grupa Bely Orel, objavila je pesmu o Putinu otprilike u isto vrijeme kad se pojavila i ona prva pesma. Razlika između dve pesme jeste što se u ovoj Putina ne slavi kao seks simbol nego kao jak i pouzdani vođu. S obzirom da su se obe pesme pojavile nedugo nakon što je sa scene nestao Boris Jeljcin, nije ni čudo da su u Putinu videli zavodnika i moćnog muškarca – sve ono što Jeljcin nije bio, pogotovo ne pred kraj svog drugog mandata.

Ova se pesma dotiče nekoliko teških tema, uključujući smrt princeze Diane i teroristički napad na New York, a poenta je umiriti Ruse porukom da će Putinova Rusija štiti svoj narod.

3. ‘VVP’

Pesma VVP nastala je kao reakcija na političke nemire 2011. i 2012. godine, u vrijeme kampanja za predsedničke i parlamentarne izbore. Putin je nakon nemira osvojio i drugi mandat, a tadžikistanski pjevač Tolibjon Kurbankhanov napisao mu je hvalospev.

Evo i stihova:‘VVP je spasio zemlju,
VVB nas brani,
VVP je podigao Rusiju i razvija je i dalje,
VVP je spasio ljude,
VVP brine i održava stabilnost.’

4. ‘Moj Putin’

Nedavna ukrajinska kriza izrodila je još nekim hitovima koji slave Putina. Pevačica Mashany u spotu za svoju pesmu pojavljuje se u dva outfita. Prvi je u bojama ruske zastave i u tome peva na prekrasnom otvorenom polju. Druga haljina je u bojama ukrajinske zastave i u njoj pjeva u mračnom podrumu. Suptilnost joj, očito, nije bila prioritet.

Stihovi kažu:‘Ti si Putin,
Želim biti s tobom.
Tebi plačem: Moj slatki Putine, uzmi me sa sobom, želim biti s tobom’

5. ‘Moj najbolji prijatelj’

Iza ove pesme stoji najpopularniji ruski R’n’B izvođač Timati. Spot je čak na razini, ima elemenata urbane kulture, niko ne pjeva u polju, ni o polju.

Cela ga zemlja podržava,
Znate da je on kul superheroj. Danas sam ja igrač i moj prijatelj je samnom. On je šef, pa znate da će sve ići po planu.’

A sklonost ka pevanju je nebrojeno puta pokazao i sam.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu