HIRURG IZ GAZE: Rane dezinfikujem sirćetom, nemamo više zaliha

Obavezno pročitajte

Hirurg koji radi u Gazi požalio se da mora da leči bakterijske infekcije rana „sirćetom iz prodavnice na uglu“ jer ponestaje medicinskih zaliha, piše Sky News. Gasan Abu Sita, hirurg Lekara bez granica, objavio je fotografiju flaše sirćeta na društvenoj platformi X.

Abu Sita je radio u raznim bolnicama u Gazi od izbijanja sukoba i operisao je u bolnici al Ahli kada je u utorak pogođena.

- Advertisement -

Lokalni zvaničnici tvrde da je u eksploziji poginula 471 osoba, ali Izraelci osporavaju navedeni broj. Dve sukobljene strane se svađaju oko toga ko je odgovoran za eksploziju, prenosi Index.

Bolnice ostaju bez osnovnih potrepština

Izraelska vojska odbacila je bilo kakvu odgovornost, pripisavši napad palestinskoj organizaciji Islamskom džihadu. Naknadno su objavili snimke drona koji navodno prikazuje kako je raketa Islamskog džihada pogodila parkiralište bolnice u Gazi.

Inače, zdravstveni radnici u Gazi već su ranije upozoravali da bi hiljade mogle umreti dok bolnice pune ranjenika ostaju bez goriva i osnovnih potrepština. Lekari bez granica su ranije ove nedelje saopštili da su hirurzi u bolnici al Shifa počeli da operišu pacijente bez anestetika jer su zalihe „katastrofalno“ niske.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Zelenski: Potrebne su nam „samo“ tri pobede

Ukrajina mora da izvojuje „pobede“ kako bi ubedila skeptike u Kongresu SAD i EU da joj pruže pomoć, kao...

Još priča na sličnu temu