4.4 C
Belgrade
četvrtak, 27 januara, 2022

VIDEO: Sahrana heroja Alberta Andieva, koji je u borbi za srpsko srce – izgubio oko

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Juče, 22. marta 2021, u 12 časova, održan je pomen srpskom heroju Albertu Ahsarbekoviču Andievu, ruskom dobrovoljcu koji je u borbi za srpsko srce Kosovo i Metohiju, izgubio oko. Albert je rođen u Južnoj Osetiji, u Rusiji, a prešao je hiljade kilometara da bi kao dobrovoljac branio srpsku zemlju. Preminuo je od posledica koronavirusa, a neostvarena mu je ostala želja da dobije državljanstvo Republike Srbije.

Vojska Republike Srbije je u Anidevu čast ispalila počasni plotun, a sahrani su prisustvali i heroji sa Košara i Paštrika, oni koji su zajedno sa Albertom branili Srbiju pod parolom: “Nema nazad, iza je Srbija!“. Sahrani su pristustvovali i ljudi iz sveta politike, vojske i novinarstva. Između ostalih i državni sekretar Ministarstva za rad Miodrag Kapor, kao i direktor Ruskog doma Evgenij Baranov, prenosi Sputnjik.

Od svog saborca i prijatelja oprostili su se general Božidar Delić i Nemanja Šarović, zamenik predsednik i predsednik Pokreta LJubav Vera Nada, čiji je Albert Andiev bio član. Članska karta Andieva imala je redni broj 549, što je i broj motorizovane brigade u kojoj je, pod komandom Božidara Delića, branio Srbiju.

- Advertisement -

Uz pevanje ratnih drugova stihova “Ko da mi otme iz moje duše Kosovo“ srpski junak je ispraćen u carstvo nebesko.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti