REVOLUCIJA: Više od 100 000 ljudi na ulicama, helikopter evakuiše Lukašenka, snajperi na položajima

Obavezno pročitajte

Lukašenko nikad u gorem položaju

U Belorusiji su danas počeli protesti koji su najavljeni kao najmasovniji dosad, a mnogi prognoziraju – i najnasilniji. Na Tviteru je jedan beloruski novinar podelio podatak – ne navodeći izvor – da je na ulicama trenutno već više od 250.000 ljudi, iako su neke proruske agencije prenele da ih je tek oko 70.000.
16:45 – “Svi uz Belorusiju”

Na Tviteru se među popularnim heštegovima pored “Belarus” i “Belarus2020” nalazi i “StandWithBelarus” u znak podrške građanima Belorusije okupljenim na ulicama.

18:30 – Spremna evakuacija Lukašenka
Prema navodima beloruskih medija, helikopter koji će najverovatnije evakuisati Lukašenka, sleteo je na teritoriju rezidencije. Angažovani su i snajperisti.

16:42 – “Neki žele da padne krv”

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da neki beloruski opozicionari, koji žive na Zapadu i odatle pokušavaju da utiču na dešavanja u svojoj zemlji, žele da padne krv i da isprovociraju reakciju beloruske policije, koja sada nikoga ne dira i ne meša se u održavanje mirnih demonstracija.

16:40 – Blokirano više od 20 sajtova u Belorusiji

Udruženje novinara Belorusije saopštilo je da je blokirano više od 20 portala, uključujuči i Radio Slobodu i Belsat.

16:20 – Okupljanje vojske

Prisustvo vojske se pojačava u Minsku, a demonstranti strahuju da će ovi protesti biti nasilniji nego ijedni dosad zbog pretnji predsednika Aleksandra Lukašenka i njegovog apela vojnom vrhu da se maksimalno angažuju vojnici na ulicama.

lukašenk,
Foto:Valery Sharifulin / TASS / Profimedia
BELORUSIJA,
Foto:AP Photo/Dmitri Lovetsky

16:00 – Snimci iz vazduha

Iako još uvek nije poznato koji je tačan broj demonstranata na ulicama Minska, sada se na mrežama dele snimci iz vazduha na kojima se jasno vidi da je krcat ne samo glavni trg u Minsku, već i sve okolne ulice.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

SAVEZ SRBA SLOVENIJE: Milica Đurđević nema podršku Srba iz regiona!

Savez Srba Slovenije oglasio se saopštenjem u kojem se kaže da Srbi u Sloveniji pomno prate poslednja dešavanja u...

Još priča na sličnu temu