HARADINAJEVI AKTIVISTI KURTIJU DONELI KOVČEG: Upozorenje zbog ukidanja taksi ostavili ispred prištinske vlade

Obavezno pročitajte

Nekoliko mlađih aktivista opozcione Alijanse za budućnost Kosova (ABK), bivšeg premijera Ramuša Haradinaja, uhapšeno je zbog kovčega koji su doneli jutros ispred zgrade prištinske vlade, kao simbol „sahrane obećanja“ aktuelne vlasti, prenela je prištinska Gazeta Expres.

Oblepili su ga papirima A4 formata na kojima, između ostalog, piše „100 odsto takse“, „obećanja“, „principi“, „reciprocitet“, čime su stavili do znanja da ne odstupaju od svog, ranije izricanog stava, o Kurtijevom predlogu ukidanja taksi na proizvode iz centralne Srbije i BiH.

- Advertisement -

O njihovom hapšenju poslanike je na vanrednoj sednici parlamenta, koji raspravlja o predlogu kosovskog premijera za postepeno i uslovno ukidanje taksi na srpske i proizvode iz BiH, obavestila je zamenik predsednika ABK, Teuta Hadžiju.

„Duboko žalim zbog hapšenja mladih ABK, koji su sproveli ovu aktivnost“, rekla je Hadžiju.

Prema pisanju prištinske Gazete Expres, kovčeg je postavljen ispred parlamenta i simbolizuje „sahranu obećanja“ koje je dala aktuelna vlada.

SourceTanjug

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu