22.1 C
Belgrade
petak, 24 septembra, 2021

HARADINAJ SE OGLASIO: Ne verujem Hotiju po pitanju dijaloga sa Beogradom

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Haradinaj o dijalogu

Haradinaj je za RTK rekao da neće podržati dijalog ako ABK ne bude prisutna na sastancima i istakao da se protivi dijalogu, ako su iz njega isključene.

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i bivši premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, rekao je da se Priština vratila tehničkom dijalogu sa Srbijom i naveo da, kada je u pitanju dijalog sa Beogradom, ne veruje aktuelnom premijeru Avdulahu Hotiju.

- Advertisement -

Rekao je za RTK rekao da neće podržati dijalog ako ABK ne bude prisutna na sastancima i istakao da se protivi dijalogu, ako su iz njega isključene SAD.

– Kosovo nema taj luksuz da američko vođenje dijaloga zameni sa nejakim vođstvom, kao što su Lajčak i Borelj – kazao je lider ABK.

Haradinaj je, kada je reč o poverenju prema vladi na čelu sa Avdulahom Hotijem, naglasio da „u pogledu dijaloga sa Srbijom, njemu ne veruje“.

- Advertisement -

Naveo je, između ostalog, da „dijalog sa Srbijom ne bi trebalo privatizovati, već da o tom pitanju treba da postoji široki konsenzus“, prenelo je Kosovo onlajn.

- Advertisement -
SourceEspreso
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti