HARADINAJ SE OGLASIO: Ne verujem Hotiju po pitanju dijaloga sa Beogradom

Obavezno pročitajte

Haradinaj o dijalogu

Haradinaj je za RTK rekao da neće podržati dijalog ako ABK ne bude prisutna na sastancima i istakao da se protivi dijalogu, ako su iz njega isključene.

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i bivši premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, rekao je da se Priština vratila tehničkom dijalogu sa Srbijom i naveo da, kada je u pitanju dijalog sa Beogradom, ne veruje aktuelnom premijeru Avdulahu Hotiju.

- Advertisement -

Rekao je za RTK rekao da neće podržati dijalog ako ABK ne bude prisutna na sastancima i istakao da se protivi dijalogu, ako su iz njega isključene SAD.

– Kosovo nema taj luksuz da američko vođenje dijaloga zameni sa nejakim vođstvom, kao što su Lajčak i Borelj – kazao je lider ABK.

Haradinaj je, kada je reč o poverenju prema vladi na čelu sa Avdulahom Hotijem, naglasio da „u pogledu dijaloga sa Srbijom, njemu ne veruje“.

Naveo je, između ostalog, da „dijalog sa Srbijom ne bi trebalo privatizovati, već da o tom pitanju treba da postoji široki konsenzus“, prenelo je Kosovo onlajn.

SourceEspreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

Putin: Zapad potcenio ruske banke

Zapad je prilikom uvođenja sankcija potcenio ruske banke, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin. On se osvrnuo na izjavu direktora...

Još priča na sličnu temu