HARADINAJ PRETI: Ideja o ujedinjenju Kosova sa Albanijom ozbiljna

Obavezno pročitajte

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je da je ideja o ujedinjenju Kosova sa Albanijom ozbiljna, dodajući da postoje realne mogućnosti da se referendum dogodi, prenosi danas Kosovo onlajn pisanje prištinskih medija.

Haradinaj: Ideja o ujedinjenju Kosova sa Albanijom ozbiljna 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Ukoliko se ne uklone prepreke za članstvo Kosova u NATO, ukoliko nas petorka iz EU ne prizna, Srbija takođe, onda ćemo mi pokrenuti referendum o ujedinjenju sa Albanijom. To je ozbiljno, rekao je Haradinaj.

U emisiji „Debata“ na RTK, on je rekao da ozbiljna vlada treba da iznese objašnjenje o tome šta će se dogoditi u ove četiri godine.

Ako ta vlada ne može da kaže da ulazimo u NATO ili smo pred vratima NATO, onda je referendum jedino rešenje. Postoje realne mogućnosti da se to dogodi. Unija Kosova i Albanija bez promene granica, rekao je Haradinaj, dodajući da bi referendum trebalo da se organizuje do 2024. godine.

SourceDanas

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu