HAPŠENJE VERNIKA ISPRED HRAMA U CG: Abazović smenio direktora policije!

Obavezno pročitajte

Vernici privedeni, okupili se ispred hrama u Podgorici

Podgorica — Pripadnici policije priveli su na informativni razgovor više osoba koje su se danas okupile u blizini Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici

verni
EPA-EFE/ Boris Pejovic

Podgoričkim Vijestima je nezvanično rečeno da je reč o pripadnicima nevladine organizacije Pravoslavno bratstvo – Stupovi.

Jedan član tog Bratstva je podgoričkom dnevniku rekao da su ispred hrama došli najpre inspektori u civilu a nakon toga i uniformisani pripadnici Uprave policije.

„Došli smo danas da odamo poštu preminulom mitropolitu Amfilohiju. To smo učinili danas, a ne u nedelju, upravo da bi ispoštovali ono što je i Mitropolija tražila od vernika – da nema okupljanja zbog epidemioloških mera“, kazao je sagovornik Vijesti.

Rekao je i da nikom nije rečeno zašto ih privode.

Drugi pripadnik Bratstva je rekao da im oduzimaju i automobile zbog provere.

Inspektor koji se predstavio kao Peđa Kaluđerović je legitimisao novinarku „Vijesti“, iako mu je objasnila da je tu službeno i da radi intervju sa sagovornicom.

Ispred Centra bezbednosti (CB) Podgorica okupilo se više pripadnika Pravoslavnog bratstva – Stupovi.

Oni traže objašnjenje zašto su njihovi prijatelji privedeni.

Sourceb92

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu