HAOS U SANU: Zoran Knežević ipak odustaje od kandidature za predsednika

Obavezno pročitajte

Akademik Zoran Knežević blizu je odluke da napusti izbornu trku za predsednika SANU, sobzirom da ne može da iznese pritisak afera koje sve više dolaze na svetlost dana.

Knežević je duboko iskompromitovan čovek, izrazito sumnjive prošlosti, zbog čega je shvatioda nema nikakve šanse da pobedi u izbornoj trci za predsednika SANU.

- Advertisement -

Međutim, odlazeći predsednik SANU Vladimir Kostić, koji je i predložio Kneževića za kandidata, ne dozvoljava Kneževiću da se povuče iz izborne trke, primoravajući ga da ide na sve ili ništa.

Istovremeno, Kostić uporedo sa tim pritiska akademika Svetislava Božića da se povuče iz izborne trke, kako bi stvorio brisan prostor za Kneževića.

Važno je naglasiti da Kostić razrađuje i scenario da „minira“ i Kneževića i Božića, i da na taj način faktički poruši izbore u SANU i sebe zadrži na poziciji predsednika do ponovnih izbora.

Ti novi izbori mogu uslediti i za nekoliko meseci, a koje Kostić može iskoristiti sa uništavanje dokaza o svojim finansijskim malverzacijama i drugim nepočinstvima koje je nesmetano dugi niz godina radio u SANU uz pomoć grupe njemu lojalnih akanemika.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu