HAOS U LIBIJI: Pukli pregovori oko primirja

Obavezno pročitajte

Komandat Libijske narodne vojske (LNA), Kahlifa Haftar napustio je pregovore o primiriju u Moskvi koji su se odvijali pod pokroviteljstvom Turske i Rusije.

Kako javlja ruska novinarska agencija Tass, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije izdalo je saopštenje u kome navodi da je komandant istočnih libijskih snaga Kahalifa Haftar napustio moskvu bez potpisivanja primirija.

- Advertisement -

PRATITE NA NAŠOJ BORBI AKTUELNOSTI U CRNOJ GORI

-Nisu postignuti konačni rezultati o rešenju situacije u Libiji, ali napori se nastavljaju-izjavio je šef ruske diplomatije, Sergej Lavrov i istakao da je libijska državnost uništena u NATO intervencijama 2011. godine, ali i naglasio da postoji rizik od još veće destabilizacije zemlje, jer se borci iz sirijskog grada Idbliba kreću ka Libiji.

-Libijska državnost uništena je NATO bombardovanjem 2011, i mi smo se do sada bavili posljedicama tog zločinačkog, nelegalnog avanturizma- zaključio je Lavorv.

Iako su pregovori počeli sa mnogo entuzijazma, istočna strana je tražila još malo vremena da razmisli o prekidu vatre. U ponedeljak su delegacije dve zavađene libijske strane u prisustvu ministra spoljnih poslova Turske i Rusije pregovarale sedam sati, međutim zbog napetosti situacije nije bilo fizičkog kontakta između šefa vlade koju priznaje UN, al- Saraja i maršala Haftara.

Pročitajte još: https://nasaborba.com/usijalo-se-na-bliskom-istoku-turska-salje-trupe-na-libiju/

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu