Hamas negirao da su militanti napadali izraelske žene i brutalno ubijali decu

Obavezno pročitajte

Hamas je negirao da su njegovi militanti odrubljivali glave deci i napadali žene kada su u subotu iznenada upali na teritoriju Izraela i izveli napad u kome je, prema dosadašnjim procenama izraleske vojske, poginulo skoro 1.200 ljudi.

Portparol Hamasa i visoki zvaničnik Izat al Rišek rekao je u saopštenju u sredu da se „šire laži o palestinskom narodu“ vestima kako su „pripadnici palestinskog otpora odsecali glave deci i napadali žene“, prenosi CNN.

- Advertisement -

On je dodao da „nema dokaza koji bi potkrepili takve tvrdnje i laži“.

AFP

„Snažno osuđujemo izmišljene i neosnovane optužbe koje je okupator promovisao u pokušaju da se prikriju masakri, zločini i genocid počinjeni u Gazi“, dodao je al-Rishek.

Podsetimo, na palestinskim Telegram grupama pripadnici Hamasa su u subotu tokom dana objavljivali snimke na kojima se veoma uznemirujući sadržaji, poput polu nagog tela mlade žene koja je kasnije identifikovana kao Šani Luk, ili devojke u krvavom donjem delu trenerke kako je izvlače iz gepeka i smeštaju na zadnje sedište džipa, ili žena koje drže kao taoce u Gazi.

Najmanje 150 ljudi, što Izraelaca, što stranih državljana, još uvek se vodi kao nestalo i smatra se da ih Hamas drži kao taoce u Gazi.

Tal Hajnrih, portparol izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, rekao je ranije u sredu da su bebe i mališani pronađeni sa „odrubljenim glavama“ u kibucu Кfar Aza na jugu Izraela.

U Кfar Azi, kibucu na jugu Izraela, Izraelske odbrambene snage (IDF) su za CNN rekli da su militanti izveli „masakr“ u kojem su žene, deca, bebe i starci „brutalno iskasapljeni, na način na koji to radi ISIS“.

Hamas objavio snimak na kome su navodno izraelski vojnici, uzeti kao taoci

Na manje od 20 kilometara dalje, kibuc Be’eri, agrarna zajednica, bila je među najteže pogođenim, sa više od 100 pronađenih tela.

Preživeli stanovnici ovog kibuca, u kome je ranije živelo oko 1.000 ljudi, kazali su kako su naoružani napadači išli od vrata do vrata, provaljivali u kuće i ubijali civile.

Pored toga, najmanje 260 tela pronađeno je na mestu održavanja festivala Nova, gde su napadači uleteli sa paraglajderima i pogubili uglavnom mlade ljude koji su prisustvovali festivalu.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

ROĐACI TVRDE: Hamasovci žigosali decu taoce da ih pronađu ako pobegnu

Rođaci talaca koje su "hamasovci" oslobodili iz zatočeništva u Gazi kažu da su deca žigosana pošto su oteta sa...

Još priča na sličnu temu