Hamas: Ne isključujemo da je izraelska vojska donela oružje u bolnicu

Obavezno pročitajte

GAZA – Visoki zvaničnik Hamasa Basem Naim rekao je da je snimak izraelske vojske na kojem se navodno vidi pronađeno oružje u bolnici Al-Šifa u Gazi „smešan i bezvredan” i dodao da Hamas ne isključuje da je izraelska vojska „donela oružje i stavila ga u kompleks Al-Šifa”.

Naim je sinoć rekao da je cilj Izraela da „pritisne” bolnice i medicinske centre i da raseli stanovništvo Gaze i podsetio da je 25 bolnica na toj teritoriji sada van funkcije zbog „bombardovanja, opsade i uništavanja”, prenosi Bi-Bi-Si.

- Advertisement -

Hamas je ranije demantovao tvrdnje da radi iz bolnice.

Bi-Bi-Si podseća da mediji nisu bili prisutni kada je izraelska vojska navodno pronašla oružje u bolnici Al-Šifa i naglašava da ne može nezavisno da potvrdi tvrdnje bilo koje strane.

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su u sredu navodne dokaze o Hamasovom oružju pronađenom u bolnici Al Šifa tokom pretresa sprovedenog u tom medicinskom centru – slike i video zapise na kojima se mogu videti nekoliko jurišnih pušaka, granate i druga vojna oprema.

 

Kako tvrde, tokom pretresa u jednom od bolničkih odeljenja, vojnici su pronašli prostoriju u kojoj se nalaze jedinstvena tehnološka sredstva, borbena oprema i vojna oprema koju koristi Hamas, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Napadi Izraela uključivali područja gde je ljudima rečeno da potraže sklonište

Izraelske snage su, uprkos višestrukim pozivima SAD i Ujedinjenih da zaštite civile, nastavile sa vazdušnim i kopnenim bombardovanjem južnog...

Još priča na sličnu temu