17.3 C
Belgrade
petak, 27 maja, 2022

TOGA SE NAJVIŠE PLAŠI: Hajde da Vučića mesec dana niko ne pomene!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Dragan Dobrašinović, prvi čovek Koalicija za nadzor javnih finansija i prvi čovek Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava, predložio je da svi mesec dana prestanu da pominju Vučića i da je to čini se jedan vrlo upečatljiv vid otpora.

– Da bismo menjali sistem, mora da se načini prvi korak. On je uvek težak, ali evo ja predlažem da svi slobodoumni, slobodomisleći ljudi, mesec dana ne pominju tog čoveka. Nijedne novine, intelektualci, niko da ga ne pominje. Da ga Koraks ne crta više u karikaturama. Da malo zaboravimo na njega i da ga ostavimo u njegovoj gluvoj sobi, njegovo besmislu. Neka se nadvikuje sam sa sobom. Da ga ostavimo da sam sebi bude vlast i najveća potpora i opozicija i najveća povika. Neka priča sam sa sobom, da vidi malo kako je nama – predlaže Dobrašinović.

On dodaje da Vučića zato u ovom momentu i ne pominje, jer „zbog drveta ne vidimo šumu koja je iza“ i da kada čovek hoće da prekine lanac, udara na najslabiju, a ne na najjaču kariku. A ovo je lanac kojim je ceo jedan narod stavljen u okove.Dragan DobrašinovićDragan Dobrašinović, ne spominjati Vucica mesec dana

- Advertisement -

– To ime je toliko prisutno u javnosti da postaje degutantno i bolesno. U toj meri da je on postao centar sveta, zbivanja, centar svih naših života, svega. Govoriti o tom čoveku je isto kao govoriti o bolesti, a pritom imati nameru da budete zdravi, pa vas priča o bolesti pre uvodi u novu bolest, nego u ozdravljenje – opisao je Dobrašinović zbog čega je ovaj njegov predlog važan.

Dobrašinović naglašava da smo došli do tačke gde je promena sistema neminovnost i da ako mislimo da opstanemo kao društvo ima samo jedan način, a to je korenita promena sistema.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti