GRUZIJCI RAZBILI GEJ PARADU: Neredi na ulicama, demolirano sedište LGBT pokreta! Neće proći! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Demonstranti koji su protestovali u glavnom gradu Gruzije, protiv održavanja neo-marksističke GEJ parade i protiv heterofobije, napali su i povredili i novinare koji pripadaju televizijama, kako navode jer u pozitivnom svetlu izveštavaju o paradi.Organizatori su otkazali “Gej marš” jer, kako su naveli, vlasti nisu garantovale bezbednost učesnika.

Protivnici marša blokirali su glavni bulevar u Tbilisiju, a ukazali su da su novinari propagandisti LGBT pokreta i gađali ih flašama.

- Advertisement -

Jedna osoba je uhapšena zbog sumnje da je nanela telesne povrede dopisniku jednog stranog medija.

Gruzijci su zabrinuti govorom mržnje prema strejt zajednici i nametanju LGBT vrednosti deci.

LGBT grupa koja je pokušala da organizuje marš saopštila je da protivnike parade navodno podržavaju Vlada, ali i Gruzijska pravoslavna crkva.

Predsednica Salome Zurabišvili osudila je nasilje, dok je premijer Irakli Garibašvili izneo tvrdnju da su marš organizirale snage “opozicije” predvođene bivšim predsednikom Mihailom Sakašvilijem koji je u egzilu.

Osuđujući nasilje, diplomatske misije SAD-a i Evropske unije u Gruziji, kao i ambasade samo 16 zemalja u svteu, izdale su zajedničko saopštenje pozivajući gruzijsku vladu da zaštiti ustavno pravo na mirno okupljanje.

Ipak ukoliko okupljanje krši javni moral ili ugrožava bezbednost drugih pravo na ukopljanje se može zabraniti.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DEJAN BULATOVIĆ U SKUPŠTINI SRBIJE: Živeo predsednik Aleksandar Vučić!

Samostalni poslanik i bivši potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović koji je u Skupštinu Srbije ušao na...

Još priča na sličnu temu