21.3 C
Belgrade
nedelja, 7 avgusta, 2022

GRUZIJCI RAZBILI GEJ PARADU: Neredi na ulicama, demolirano sedište LGBT pokreta! Neće proći! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Demonstranti koji su protestovali u glavnom gradu Gruzije, protiv održavanja neo-marksističke GEJ parade i protiv heterofobije, napali su i povredili i novinare koji pripadaju televizijama, kako navode jer u pozitivnom svetlu izveštavaju o paradi.Organizatori su otkazali “Gej marš” jer, kako su naveli, vlasti nisu garantovale bezbednost učesnika.

Protivnici marša blokirali su glavni bulevar u Tbilisiju, a ukazali su da su novinari propagandisti LGBT pokreta i gađali ih flašama.

- Advertisement -

Jedna osoba je uhapšena zbog sumnje da je nanela telesne povrede dopisniku jednog stranog medija.

Gruzijci su zabrinuti govorom mržnje prema strejt zajednici i nametanju LGBT vrednosti deci.

LGBT grupa koja je pokušala da organizuje marš saopštila je da protivnike parade navodno podržavaju Vlada, ali i Gruzijska pravoslavna crkva.

- Advertisement -

Predsednica Salome Zurabišvili osudila je nasilje, dok je premijer Irakli Garibašvili izneo tvrdnju da su marš organizirale snage “opozicije” predvođene bivšim predsednikom Mihailom Sakašvilijem koji je u egzilu.

Osuđujući nasilje, diplomatske misije SAD-a i Evropske unije u Gruziji, kao i ambasade samo 16 zemalja u svteu, izdale su zajedničko saopštenje pozivajući gruzijsku vladu da zaštiti ustavno pravo na mirno okupljanje.

Ipak ukoliko okupljanje krši javni moral ili ugrožava bezbednost drugih pravo na ukopljanje se može zabraniti.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti