Grujičić predložila da se na mesec dana ukinu društvene mreže

Obavezno pročitajte

Ministarka zdravlja Danica Grujičić predložila je ukidanje Fejsbuka, Tvitera, Instagrama i Tiktoka na određeni period.

- Advertisement -

Ona je dala ovaj predlog nakon dve masovne pucnjave.

„Možda je potrebno na jedno mesec dana prekinuti sve i Fejsbuk, i Instagram, i Tiktok, i Tviter. Mesec dana restarta, neka se vrate nekim normalnim akcijama. Tiktok je u žiži javnosti, ništa nije bolji ni Tviter. Imate ljude koji su frustrirani, koji tu svoju frustraciju iskaljuju, umesto da odu kod psihologa i lepo popričaju. Eto poziv mladima, da se opredele za kliničku psihologiju, dajte da pomognemo zemlji“, rekla je Grujičić za Pink.

Grujičić je navela da je na Dečju kliniku za neuropsihijatriju u ponedeljak primljeno četvoro dece od kojih je dvoje imalo ideju da treba nekoga da ubiju, a dvoje da ubije sebe, ali su došli po stručnu pomoć u ovu zdravstvenu ustanovu i zahtevali da budu hospitalizovani.

Nemojte slati mrziteljske poruke po mrežama. Možda je trenutak da se sve te mreže ukinu u Srbiji, bar na neko vreme. Neko će reći ‘ona je radikalna uvek je bila takva’. U medicini, ako ne postoji hijerarhija i protokoli, mi gubimo pacijenta a mi doktori nemamo taj luksuz„, rekla je ministarka zdravlja.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu