Grujičić predložila da se na mesec dana ukinu društvene mreže

Obavezno pročitajte

Ministarka zdravlja Danica Grujičić predložila je ukidanje Fejsbuka, Tvitera, Instagrama i Tiktoka na određeni period.

- Advertisement -

Ona je dala ovaj predlog nakon dve masovne pucnjave.

„Možda je potrebno na jedno mesec dana prekinuti sve i Fejsbuk, i Instagram, i Tiktok, i Tviter. Mesec dana restarta, neka se vrate nekim normalnim akcijama. Tiktok je u žiži javnosti, ništa nije bolji ni Tviter. Imate ljude koji su frustrirani, koji tu svoju frustraciju iskaljuju, umesto da odu kod psihologa i lepo popričaju. Eto poziv mladima, da se opredele za kliničku psihologiju, dajte da pomognemo zemlji“, rekla je Grujičić za Pink.

Grujičić je navela da je na Dečju kliniku za neuropsihijatriju u ponedeljak primljeno četvoro dece od kojih je dvoje imalo ideju da treba nekoga da ubiju, a dvoje da ubije sebe, ali su došli po stručnu pomoć u ovu zdravstvenu ustanovu i zahtevali da budu hospitalizovani.

Nemojte slati mrziteljske poruke po mrežama. Možda je trenutak da se sve te mreže ukinu u Srbiji, bar na neko vreme. Neko će reći ‘ona je radikalna uvek je bila takva’. U medicini, ako ne postoji hijerarhija i protokoli, mi gubimo pacijenta a mi doktori nemamo taj luksuz„, rekla je ministarka zdravlja.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu