GRIGORIJU PRETE SMRĆU: „Biće likvidiran“

Obavezno pročitajte

Srđan Krunić, nekadašnji pomoćnik sveštenika Vladimira Vukašinovića, a danas čtec (čitač) u manastiru Vavedenje, uputio je preko društvene mreže Fejsbuk pretnje vladiki Grigoriju, poručujući mu da je „izdajnik i neprijatelj Crkve“ i „da će zbog toga biti likvidiran“.

Vladiki Grigoriju sad prete smrću FOTO: PrintscreenVladiki Grigoriju sad prete smrću FOTO: Printscreen

Napadi na episkopa diseldorfskog i cele Nemačke ne jenjavaju od njegovog poslednjeg pojavljivanja u javnosti, te su tako, uz natpise državnih tabloida, osmišljeni i spotovi na kojima je Grigorije predstavljen kao čovek „koji je želeo da sahrani živog patrijarha Pavla“, uz optužbe da „deli verni narod na dobar i loš“, „ne veruje u demokratiju“, „podržava izvesne političke opcije i njihov je kandidat za predsednika države„.

- Advertisement -

„Linč vladika Grigorija i Joanikija mora da prestane“

Grigorije podnosi prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti

Međutim, pomoćnik u manastiru Vavedenje (Beogradsko-karlovačka arhiepiskopija) je otišao korak dalje, navodeći da treba iskoristiti „Vučićeve legalne vlastodržačke interese“ kako bi se „raskrvarili neprijatelji Crkve“.

– Treba samo da ga što više iskoristimo da raskrvarimo neprijatelje Crkve i likvidiramo izdajnike u našim redovima – prvo kurvara i kriminalca, nemačkog vladiku Grigorija Durića – napisao je on, između ostalog, na Fejsbuku.FOTO: PrintscreenFOTO: Printscreen

Gajić: Sledi krivična prijava protiv Kurnića za ugrožavanje sigurnosti Grigorija

Reagujući na najnovije pretnje upućene njegovom klijentu, pravni zastupnik vladike Grigorija, Vladimir Gajić, za Nova.rs poručuje da će krivična prijava, koju planira da u toku dana dostavi tužiocu za visokotehnološki kriminal Branku Stamenkoviću, obuhvatiti i Krunićevu poruku.grigorVladimir Gajić FOTO: Printscreen

– Ovo su izjave u kojima on otvoreno preti vladiki Grigoriju i nema nikakve sumnje da je neophodno da tužilaštvo protiv Krunića preuzme odgovarajuće mere – rekao je on, napominjući da pretnje, iako su veoma opasne, ne mogu da utiču na stavove vladike.

– Grigorije je jaka ličnost, stoga oni nemaju šanse da ga uplaše ili da poremete njegova uverenja i veru. Čini se da sa kampanja protiv njega pojačava kako se približava datum izbora novog patrijarha – istakao je Gajić.

Ostavite komentar

Najnovije objave

FILMSKI DEBI AKADEMIKA MRĐANA BAJIĆA

Dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Mrđan Bajić, inače jedna od najvećih uzdanica odlazećeg predsednika SANU Vladimira...

Još priča na sličnu temu