RADI KAKO JOJ NAREDE: Greta Tunberg pozvala Amerikance da glasaju za Bajdena

Obavezno pročitajte

Švedska aktivistkinja za klimu Greta Tunberg pozvala je Amerikance da glasaju za kandidata Demokratske stranke Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima 3. novembra.

„Nikada se nisam angažovala u zauzimanju neke strane u politici. Međutim, naredni američki izbori su iznad tog pitanja“, navela je Greta Tunberg (17) na Tviteru.

„U kontekstu stavova o klimi, to je daleko od dovoljnog, a mnogi od vas naravno brane i druge kandidate. Ali na kraju, znate već… Samo se organizujte i uradite da svi glasaju za Bajdena“, napisala je mlada Šveđanka.

- Advertisement -

Alo, šta je ovo?! Bajden SKINUO MASKU DA BI SE NAKAŠLJAO! (VIDEO)

Američki predsednik, republikanac Donald Tramp, redovno iznosi skeptične stavove o klimi, a polovinom septembra u jeku šumskih požara u Kaliforniji rekao je da će se klima „na kraju ohladiti“ sama od sebe, te ga je Bajden nazvao „piromanom“.

Tramp se često rugao Greti Tunberg, za koju je decembra 2019, kada je proglašena za „ličnost godine“ časopisa „Tajm“, napisao da treba da „zauzda svoj bes“, da se „opusti“ i da bi joj bilo bolje da s nekim prijateljem ode u bioskop i „gleda neki dobar stari film“.

Bajden je s druge strane hvalio mladu Šveđanku, rekavši u aprilu da treba čuti težnje mladih u oblasti klime.

Prvi put za skoro dva veka svog postojanja, naučni časopis Scientific American je zauzeo politički stav i, kritikujući Trampa zbog odbacivanja nauke i njegovog „poricanja“ klimatskih promena, takođe pozvao Amerikance da glasaju za Bajdena.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Akademik Nebojša Lalić na prodaju

Akademik Nebojša Lalić, koji se na predstojećim izborima za novo rukovodstvo SANU, kandidovao za novog generalnog sekretara Akademije, ponudio...

Još priča na sličnu temu