Grčki ambasador objasnio kako ćemo ove godine na more

Obavezno pročitajte

Ambasador Grčke u Beogradu Jorgos Dijakofotakis izjavio je da ta zemlja postepeno ponovo otvara svoju ekonomiju, i da se nada da će biti spremna za sezonu letnjih odmora, dodajući da je dočekivala turiste više od pedeset godina i želi da to i nastavi.

“Nadamo se da je najgore iza nas. Pretpostavljajući da zdravstvena situacija ide onako kako je planirano, Grčka se priprema da ugosti strane turiste od jula pa nadalje. Što se tiče onih koji su rezervisali smeštaj za jun, uveravam vas da niko neće izgubiti svoj novac”, rekao je Dijakofotakis za današnje izdanje Večernjih novosti.

- Advertisement -

Kako je dodao, “uspostavili smo sistem vaučera koji im omogućava da sigurno dođu u Grčku ne rizikujući svoj novac”.

Govoreći o tome kako će turisti ulaziti u tu zemlju, odnosno o zdravstvenim merama, on je naveo da je siguran da će Grčka uspeti da se uspostavi “ravnotežu” između čuvanja ljudi i otvaranja granica.

“Moguće je da će biti nekih medicinskih zahteva za strance, ali ne nužno i to što nazivate ‘zdravstvenim pasošima’. Grčka vlada će blagovremeno dostaviti neophodne informacije”, rekao je ambasador.

Prema njegovim rečima, “ovo će biti drugačije leto, sa socijalnim distanciranjem i određenim protokolima i pravilima putovanja”.

“Ovi novi protokoli, za koje se nadamo da će biti usvojeni na evropskom nivou, regulisaće turizam”, naveo je Dijakofotakis.

Sourcebeta

Ostavite komentar

Najnovije objave

Pogledajte oružanu pljačku menjačnice u Temerinu (VIDEO)

Sinoć oko 20 časova došlo je do oružane pljačke u menjačnici u centru Temerina. Kako se saznaje iz PU...

Još priča na sličnu temu