Grčka se dodatno naoružava, SPREMAJU SE ZA RAT SA TURSKOM

Obavezno pročitajte

Grčka će ojačati svoje oružane snage kupovinom novih sistema naoružanja i povećanjem broja profesionalnih vojnika za 15.000 tokom narednih pet godina, najavio je premijer te zemlje Kirjakos Micotakis, u situaciji kada vladaju povišene tenzije između Grčke i Turske u istočnom Mediteranu.

Konkretno, Grčka će nabaviti 18 lovačkih aviona „rafal“, koji će zameniti već vremešne „miraže 2000“, kao i četiri nove fregate, uz remont četiri već postojeće, zatim četiri pomorska helikoptera „romeo“, protivtenkovsko naoružanje za kopnene snage, torpeda za ratnu mornaricu i projektile na navođenje za ratno vazduhoplovstvo, navodi „Ekatimerini“.

Micotakis je ovo najavio u govoru kojim je trebalo da otvori Međunarodni sajam u Solunu koji je zbog pandemije korona virusa otkazan.

- Advertisement -

GRČKA USTALA: Deset hiljada ljudi na ulicama, bečeni suzavac i gasne bombe

Kako prenosi Tanjug, broj prisutnih u publici bio je ograničen na 50, a svi su nosili zaštitne maske i pridržavali se mera društvenog distanciranja.

Micotakis je rekao da će Grčka privreda dobiti finansijsku injekciju vrednu 6,8 milijardi evra, i istakao da promena prioriteta u korist izdataka za odbranu ne znači i promenu ekonomskih ciljeva.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu