22 C
Belgrade
sreda, 17 avgusta, 2022

GRCI ZAPUŠILI USTA GLOBALISTIČKOM ANALITIČARU: Kosovo je Srbija!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Beograd – Stav naše zemlje da ne priznaje nezavisnost Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen, izjavio je ambasador Grčke u Srbiji Jorgos Djakofotakis.
On je tako pokomentarisao očekivanja analitičara spoljne politike Dejvid Filipsa i Danijela Servera da će Grčka promeniti stav i verovatno priznati Kosovo
.

„U principu ne komentarišemo mišljenja analitičara, naš stav o nepriznavanju Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen. Kosovo je deo Srbije“, navodi se u pisanom odgovoru Djakofotakis koji je Tanjugu prosledila njegova pres služba.

Flips i Danijel Server izjavili za su za RTV Dukađini da ne očekuju da će pet zemalja Evropske unije koje nisu priznale Kosovo promenti svoje stavove, osim pomenute zemlje.

- Advertisement -

Grčka će vrlo verovatno priznati Kosovo. Zid koji je stvoren time što pet zemalja nije priznalo Kosovo uskoro će početi da se ruši, kada Grčka ili neka druga zemlja odluči da prizna Kosovo“, rekao je Filips.

Filips i Server takođe smatraju da bi stavove pet zemalja članica EU trebalo videti posle okončanja dijaloga Beograda i Prištine

- Advertisement -
SourceTanjug
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti