GRCI U STRAHU: Da li će plaže i hoteli ostati prazni čak i ako otvore vrata za turiste?

Obavezno pročitajte

Grci strahuju da bi ovo mogla da bude najveća kriza jedne generacije !

Grci su zabrinuti da bi hoteli mogli da ostanu prazni čak i nakon otvaranja granica, kada se bude smirila epidemija korona virusa u zemlji.

Grčka je bila jedna od najangažovanijih država u Evropi koja je na vreme počela da pravi planove za obnavljanje turizma.

- Advertisement -

Kako je prvobitno najavljeno, država je trebalo između 15. juna i 1. jula da otvori vrata turistima koji dolaze iz Srbije, Rumunije, Bugarske, Izraela, kada krivulja epidemije bude bila ravna.

alt="DREAM JOB"

Međutim, predsednik udruženja hotela na Krfu, Karalambos Vulgaris, rekao je lokalnim medijima da se Grčka suočava sa  „najvećom krizom jedne generacije“

Dodao je da su mnoge plaže na Krfu prazne, a plaši se da bi situacija mogla da ostane ista čak i ako se turisti vrate.

Grci žive od turizma, kriza će biti veliki udarac na budžet

 Imaćemo veoma niske stope popunjenosti smeštaja. Ne znamo da li će se naši hoteli otvoriti, kada će se otvoriti, tako da smo trenutno u teškoj situaciji – kaže Vulgaris.

Alt="Grci"

Raniji izveštaji upozoravaju da bi 65 odsto hotela moglo da bankrotira širom Grčke. Istraživanje Helenske komore hotela pokazalo je da 46,6 odsto hotelijera kaže da će „verovatno“ da bankrotira, a 18,3 odsto „najverovatnije“.

Druga ostrva suočavaju se sa sličnim strahovima, uključujući Santorini, Kos, Zante, uprkos tome što uspevaju da izbegnu slučajeve korona virusa.

SourceReuters

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Telekom „izrazito nelikvidan“: Ogromni dugovi za struju, milioni za kamate i rasprodaja strateške imovine

Konsultant Bogdan Petrović i profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu Dejan Šoškić istakli su u emisiji N1 direktno da...

Još priča na sličnu temu