GRADžANISTIČKI BEZOBRAZLUK – SRBOFOBIJA KAO SMISAO ŽIVOTA

Predlažemo

BAHATA VASPITAČICA: Igrala sa decom, a posle onoga što je uradila maloj devojčici je dobila momentalni otkaz (VIDEO)

Vaspitačica Dariela Flores iz meksičkog grada Monterej dobila je momentalni otkaz zbog neumesne šale koju je...

OLENIK: „Veronauku treba ukinuti u državnim školama. „

Predsednik Gradjanskog demokratskog foruma (GDF) Aleksandar Olenik založio se danas za ukidanje veronauke...

ŠVAJCARSKA EPISKOPIJA: Traži novog isterivača đavola, u proseku 1300 demonizovanih godišnje

Episkopija rimokatoličke crkve Kur u Švajcarskoj traži novog egzorcistu, koji bi vernike oslobodio od demona i zaposednutosti.

Možda će neko reći da se ponavljam, da suviše često pišem o istim stvarima, ali jednostavno se tako mora.

Mora se razobličiti jedna podmukla priča, koju nam gradžanisti uporno pričaju, a ta priča nije od juče, niti od prekjuče, ta priča traje već punih 75 godina, suštinski je ista, samo su se nosioci priče mijenjali, i različito pakovali jednu te istu priču.

Prvo što će te primijetiti u pisanju prosječnog gradžaniste jeste kovanica velikosrpski nacionalista, ili velikosrpski nacionalizam. Ta kovanica nastala je u Austro Ugarskoj, pa samo njeno porijeklo nas navodi na zaključak da je riječ o običnoj propagandi, jer da smo željeli Veliku Srbiju, Etničku Srbiju, čistu Srbiju, mi bi smo je valjda i osnovali, ne bismo osnivali Kraljevinu SHS. TAČKA

Nego da ostavimo sada po strani prošlost, da malo pogledamo kakva je situacija u Crnoj nam Gori. Dakle, situacija je takva da se gotovo nijedan Srbin ne može zaposliti u državnoj upravi, situacija je takva da nemamo nijednog Srbina direktora škole, situacija je takva da se Srbima pokušava zabraniti nošenje nacionalnih simbola, situacija je takva da se napada SPC u CG, koja je usput budi rečeno zaslužna za stvaranje CG, situacija je takva da se liderima Srba u Cg sudi, sa imaju prvostepene presude, i da se svim sredstvima pokušava smanjiti broj Srba na sledećem popisu 2021.

I onda dođe neki gradžanista koji ti kaže da ti ne smiješ da iznosiš svoje probleme, jer to ide na ruku Đukanoviću, iako i ptice na grani znaju da bi usvajanje predloga srpskih predstavnika o srpskom kao o još jednom službenom jeziku, o trobojci kao narodnoj zastavi i nediranju statusa Mitropolije u stvari izbilo iz ruka adute ovoj vlasti da generiše nestabilnost.

Dakle, Srbi ne traže ništa što im ne pripada, već samo ono što im pripada, i što je po je li evropskim standardima u koje se toliko kunu gradžanisti. Rešavanje srpskog pitanja u CG, relaksiralo bi društveno političku situaciju, i tek nakon toga Crna Gora može krenuti putem napretka u svakom pogledu.

Mene, moje prijatelje, i većinu mojih Srba u CG ne zanima da se vraćamo u doba bratstva i jedinstva, jer u takvom sistemu obično se od Srba traži da davaju ustupke, a mi nijedan ustupak više ne želimo da davamo, ustupci se moraju činiti nama. Jer ako se takvi ustupci ne učine u doglednom periodu onda će Crna Gora bojim se doživjeti sudbinu SFRJ, koja je počivala na skrivenom i neskrivenom anrisrpstvu, dok današnja Crna Gora ili tačnije Montenegro počiva apsolutno na antisrpstvu.

I da ne zaboravim, koliko ostali budu poštovali nas Srbe toliko ćemo i mi njih, ni manje ni više od toga, i ovo ne znači da nekoga treba da mrzimo, naprotiv, samo treba biti surovo realan i reći da nama u Cg dobro ne misle ni predstavnici Bošnjaka, ni predstavnici Hrvata, ni predstavnici novokomponovanih Crnogoraca.

Crna Gora može biti jedino stabilna ako Srbi u CG budu zadovoljni, drugačije jednostavno ne ide.

I da zaključim, Kosovo je Srbija!
Živjela republika Srpska!
Živjelo naše milo Srpstvo!

S poštovanjem Vaš brat u Hristu

- Advertisement -

1 KOMENTAR

  1. I da se slozim s tobom brate Srbine, Kosovo je Srbija!
    Živjela republika Srpska!
    Živjelo naše milo Srpstvo!

    S poštovanjem Vaš brat u Hristu,Robert(Robi) rodjeni dubrovcanin,ratnik-pripadnik trebinjske brigade u poslednjem otadzbinskom ratu 91-95 ,otac Krste, Srbin katolik iz Oklaja,kninska Krajina,majka Srpkinja iz Pive,selo Goransko,od Obrena Bakraca,pleme Bjelanovici.Bog ti dao zdravlja i srece i da nastavis sa radom i prenosenjem istine.

Ostavite komentar

FansLike
FollowersFollow

Najnovije

DA LI SE MARADONA PONOVO DROGIRA!? Pomoćnici ga krili dok je uzimao sumnjiv paketić! (VIDEO)

Ceo svet veruje da se Dijego Armando Maradona ponovo drogira posle snimka sa utakmice njegove Himnazije sa...

MILOJEVIĆ I MARIN PONOVO ZAJEDNO? Evo koji klub preuzima bivši trener crveno-belih! (FOTO)

Bivši trener Crvene zvezde Vladan Milojević je pred novim angažmanom. Renomirali ,,Okaz" iz Saudijske Arabije tvrdi da su Milojević...

Zanati koji su izumrli, a nekada su hranili brojne srpske porodice

Nekada su bili osnovni izvor prihoda, a „zlatne ruke“ koje su ih znale hranile su mnoga usta. Danas je većina njih...

„Spas za planetu Zemlju bio bi da ljudski rod izumre kao vrsta“

Vođa jednog pokreta iz SAD poručuje da bi svi trebalo da živimo dugo, a onda da izumremo kao vrsta. Bio bi...

ĐOKOVIĆ: Hrvati, hvala što ste uz mene

Najbolji svetski teniser Novak Đoković iskoristio je još jednu priliku da govori o podršci iz Hrvatske. Ekipa hrvatskog...
- Advertisement -
loading...