GRADžANISTIČKI BEZOBRAZLUK – SRBOFOBIJA KAO SMISAO ŽIVOTA

Obavezno pročitajte

Možda će neko reći da se ponavljam, da suviše često pišem o istim stvarima, ali jednostavno se tako mora.

Mora se razobličiti jedna podmukla priča, koju nam gradžanisti uporno pričaju, a ta priča nije od juče, niti od prekjuče, ta priča traje već punih 75 godina, suštinski je ista, samo su se nosioci priče mijenjali, i različito pakovali jednu te istu priču.

- Advertisement -

Prvo što će te primijetiti u pisanju prosječnog gradžaniste jeste kovanica velikosrpski nacionalista, ili velikosrpski nacionalizam. Ta kovanica nastala je u Austro Ugarskoj, pa samo njeno porijeklo nas navodi na zaključak da je riječ o običnoj propagandi, jer da smo željeli Veliku Srbiju, Etničku Srbiju, čistu Srbiju, mi bi smo je valjda i osnovali, ne bismo osnivali Kraljevinu SHS. TAČKA

Nego da ostavimo sada po strani prošlost, da malo pogledamo kakva je situacija u Crnoj nam Gori. Dakle, situacija je takva da se gotovo nijedan Srbin ne može zaposliti u državnoj upravi, situacija je takva da nemamo nijednog Srbina direktora škole, situacija je takva da se Srbima pokušava zabraniti nošenje nacionalnih simbola, situacija je takva da se napada SPC u CG, koja je usput budi rečeno zaslužna za stvaranje CG, situacija je takva da se liderima Srba u Cg sudi, sa imaju prvostepene presude, i da se svim sredstvima pokušava smanjiti broj Srba na sledećem popisu 2021.

I onda dođe neki gradžanista koji ti kaže da ti ne smiješ da iznosiš svoje probleme, jer to ide na ruku Đukanoviću, iako i ptice na grani znaju da bi usvajanje predloga srpskih predstavnika o srpskom kao o još jednom službenom jeziku, o trobojci kao narodnoj zastavi i nediranju statusa Mitropolije u stvari izbilo iz ruka adute ovoj vlasti da generiše nestabilnost.

Dakle, Srbi ne traže ništa što im ne pripada, već samo ono što im pripada, i što je po je li evropskim standardima u koje se toliko kunu gradžanisti. Rešavanje srpskog pitanja u CG, relaksiralo bi društveno političku situaciju, i tek nakon toga Crna Gora može krenuti putem napretka u svakom pogledu.

Mene, moje prijatelje, i većinu mojih Srba u CG ne zanima da se vraćamo u doba bratstva i jedinstva, jer u takvom sistemu obično se od Srba traži da davaju ustupke, a mi nijedan ustupak više ne želimo da davamo, ustupci se moraju činiti nama. Jer ako se takvi ustupci ne učine u doglednom periodu onda će Crna Gora bojim se doživjeti sudbinu SFRJ, koja je počivala na skrivenom i neskrivenom anrisrpstvu, dok današnja Crna Gora ili tačnije Montenegro počiva apsolutno na antisrpstvu.

I da ne zaboravim, koliko ostali budu poštovali nas Srbe toliko ćemo i mi njih, ni manje ni više od toga, i ovo ne znači da nekoga treba da mrzimo, naprotiv, samo treba biti surovo realan i reći da nama u Cg dobro ne misle ni predstavnici Bošnjaka, ni predstavnici Hrvata, ni predstavnici novokomponovanih Crnogoraca.

Crna Gora može biti jedino stabilna ako Srbi u CG budu zadovoljni, drugačije jednostavno ne ide.

I da zaključim, Kosovo je Srbija!
Živjela republika Srpska!
Živjelo naše milo Srpstvo!

S poštovanjem Vaš brat u Hristu

1 COMMENT

  1. I da se slozim s tobom brate Srbine, Kosovo je Srbija!
    Živjela republika Srpska!
    Živjelo naše milo Srpstvo!

    S poštovanjem Vaš brat u Hristu,Robert(Robi) rodjeni dubrovcanin,ratnik-pripadnik trebinjske brigade u poslednjem otadzbinskom ratu 91-95 ,otac Krste, Srbin katolik iz Oklaja,kninska Krajina,majka Srpkinja iz Pive,selo Goransko,od Obrena Bakraca,pleme Bjelanovici.Bog ti dao zdravlja i srece i da nastavis sa radom i prenosenjem istine.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu