-2.2 C
Belgrade
sreda, 26 januara, 2022

GRADONAČELNIK POTVRDIO: Ukleta utakmica posle koje je počeo pakao

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Gradonačelnik Bergama Ðorđo Gori potvrdio je danas da je utakmica Lige šampina između Atalante i Valensije, 19. februara u Milanu, doprinela ubrzanom širenju korona virusa u najugroženijoj italijanskog Regiji, Lombardiji.

“Verujemo da su epidemija u lokalnoj bolnici i utakmica Lige šampiona u Milanu među glavnim faktorima koji su doprineli eskalaciji krize zbog korona virusa u najugroženijoj italijanskoj regiji“, rekao je je Gori.

Oko 40.000 navijača iz Bergama otputovalo je na 50 kilometara udaljeni stadion San Siro u Milanu 19. februara kako bi gledalo utakmicu svog kluba Atalanta protvi španske Valensije.

“Stadion je bio prepun, kao i barovi posle utakmice. Sigurno je da je te noći došlo do velikog širenja zaraze među ljudima”, istakao je Gori.

On je dodao da je fudbal jedan od faktora, ali da je verovatnije objašnjenje za krizu epidemija u bonici u gradu Alzano Lombardo, koja je izbila dva dana nakon što je potvrđen prvi lokalno prenet slučaj u mestu Kodonjo južno od Milana, prenosi Gardijan.
 

- Advertisement -

Погледај слику на Твитеру

Utakmica između Atalante i Valensije odigrana je samo nekoliko dana nakon što se virus proširio u Kodonju, 64 kilometra od Bergama. U Milano je doputovali i oko 2.500 hiljada navijača iz španske Valensije, od kojih je kod nekoliko potvrđen korona virus, uključujući španskog novinara.

Fudbalski klub Valensija saopštio je prošle nedelje da je trećina igrača istručnog štaba pozitivna na virus, navodeći da je broj zaraženih povezan sa utakmicom protiv Atalante.

Gori je rekao da je Bergamo, kao i ostatak Italije bio nespreman za epidemiju.Od ponedeljka je u Bergamu 134 od 600 porodičnih lekara ili zaraženo ili u karantinu. Širom Italije od korona virusa su do sada umrla najmanje 24 medicinska radnika. U početnoj fazi krize, mnogi zdravstveni radnici u Bergamu radili su bez zaštitne opreme

- Advertisement -
Sourceinformer
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti