27.8 C
Belgrade
nedelja, 26 juna, 2022

GRADONAČELNIK MARIJUPOLJA OPTUŽUJE SVOJE LJUDE: Izdajnici su davali su informacije Rusima

NAJČITANIJE

- Advertisement -

MARIUPOLj – Gradonačelnik Mariupolja Vadim Bojčenko optužio je, kako je naveo, izdajnike u ukrajinskim redovima da su ruskim snagama preneli vitalne informacije tokom bombardovanja južnog lučkog grada na početku napada na Ukrajinu.

Bojčenko, koji je napustio Mariupolj, rekao je za Bi-Bi-Si, prenosi Tanjug, da je uništavanje kritične gradske infrastrukture, uključujući snabdevanje električnom energijom, bilo dobro koordinisano jer su „izdajnici Rusiji dali koordinate”.

- Advertisement -

„Znali su gde da granatiraju. Bilo je mnogo izdajnika koji su davali koordinate. Sve što smo imali, sve što se smatra kritičnom infrastrukturom grada, uništeno je u prvih sedam dana”, kazao je gradonalčelnik Mariupolja.

On je naveo da u gradu postoji 15 izvora napajanja i da ni on kao gradonačelnik nije znao gde se svi nalaze, preneo je britanski list „Gardijan”.

„A oni su znali i za nedelju dana uništili su svih 15. Grad je ostao bez svetlosti”, istakao je Bojčenko.

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, gađani su i vodovodi, komunikacioni vodovi i skladišta u kojima su čuvani hrana i lekovi.

On je optužio poslanike gradskog veća iz proruske stranke Opoziciona platforma – Za život, koji sada vladaju gradom pod ruskom okupacijom da su izdajnici.

Bojčenko je, takođe, rekao da je više od 100.000 ljudi i dalje zarobljeno u gradu, koji je okupirala Rusija i u kome nemaju čistu vodu, hranu, struju i lekove.

„Situacija u Mariupolju je katastrofalna”, kazao je on i dodao da se mnogo leševa i dalje nalazi pod ruševinama i da će prema navodima lekarima, ovo leto u gradu biti užasno i da može da odnese hiljade života.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti