27.7 C
Belgrade
ponedeljak, 27 septembra, 2021

GRADONAČELNIK BEOGRADA UHVAĆEN: Nelegalne vile, bazeni, Vučić hoće da ga UKLONI!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Nelegalna vila na Zlatiboru ili bazen, garaža i pomoćni objekat uz luksuznu vilu bez građevinske dozvole – ako posedujete nešto od ovoga, onda ste savršen kandidat za gradonačelnika Beograda.

– Gradonačelnik – sa kućom iz „divlje gradnje“. I kandidat za budućeg gradonačelnika – sa kućom iz „divlje gradnje“. Kuća iz“divlje gradnje“je uslov? U glavnom gradu koje zemlje? A nije Nedođija – upitao je advokat i nekadašnji poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić.

Fikus gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić završio je gradnju svoje nelegalne vile na Zlatiboru kako je saznao Direktno.rs. Agencija za borbu protiv korupcije već više od dve godine ne može da utvrdi da li je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić na vreme prijavio da poseduje nelegalnu vikendicu na Zlatiboru.

BEOGRAD,
- Advertisement -

Radojičić je kuću na Zlatiboru nelegalno sazidao do sive faze još 2017. godine, a Agencija je još sredinom 2018. godine pokrenula postupak, ali joj je potrebno više od dve godine da reši ovaj jednostavan slučaj.

Lider SPAS-a i novopečeni član SNS Aleksandar Šapić, a po svemu sudeći i budući gradonačelnik Beograda, u prestonici je izgradio bazen, garažu, pomoćnu prostoriju i objekat uz luksuznu vilu, bez građevinske dozvole.

Prema podacima Agencije, Šapić je vlasnik više od 500 nelegalnih kvadrata koji su izgrađeni u Zvečanskoj ulici u Beogradu. Pored luksuzne vile Šapić je prijavio sportski objekat od blizu 290 kvadrata, bazen od 56 kvadrata i pomoćni objekat površine 35,6 kvadratnih metara, kao i pomoćni montažni objekat sa nadstrešnicom od 145 kvadrata. Sve to je izgrađeno je bez građevinske dozvole.

- Advertisement -

Iako je gradnja bez građevinske dozvole krivično delo za koje je previđena kazna zatvora od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna, ovo izgleda ne važi za one na vlasti. O rušenju bespravnih objekata gradonačelnika Beograda takođe može samo da se mašta.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti