GRADONAČELNICA NIŠTA SE IZLAJALA: Ako zateknete prazne kancelarije, to nije zbog mitinga, prazne su i drugim danima

Obavezno pročitajte

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da ukoliko 26. maja građani zateknu prazne kancelarije u gradskim upravama u Nišu, to neće biti „nikakav reper“ da su zaposleni organizovano otišli na miting Srpske napredne stranke (SNS), jer su, kako je kazala, kancelarije prazne i drugim danima.

Odgovarajući na pitanje novinara šta će biti sa građanima koji na dan kada se u Beogradu organizuje miting odu do gradskih uprava zbog nekih svojih obaveza a zateknu prazne kancelarije, Sotirovski je kazala da bi i danas zatekli mnogo praznih kancelarija.

- Advertisement -

„Kada bi ovog trenutka krenuli do Gradske uprave, a sada je 12.30 sati, šta mislite koliko bi smo zatekli praznih kancelarija? Mnogo. Ne samo da se zaposleni ne vrate sa pauze, nego se neko i ne pojavljuje na posao, a kafići preko puta Skupštine grada su i te kako puni“, rekla je Sotirovski na konferenciji za medije održanoj u Gradskoj kući.

Sotirovski je izjavila da je u protekle dve i po godine četiri puta „na prepad“ obišla gradsku upravu, i da je sva četiri puta zatekla prazne kancelarije, ali i kancelarije pune dima.

„Zloupotrebe po pitanju radnog vremena u javnom sektoru ima, ali kada krenute da vršite represiju, na žalost svako se u tom trenutku poziva na mobing, na demokratiju i ljudska prava i tako dalje“, rekla je Sotirovski.

Ona je kazala da je načelnik jedne gradske uprave pokušao da uvede svoje zaposlene u red, da rade od 7.30 do 15.30 sati, i da podnesu izveštaj šta rade tokom meseca, nakon čega su ga zaposleni prijavili za mobing.

Sotirovski je kazala da je više zaposlenih u gradskim upravama do sada prijavilo svoje načelnike i šefove gradskoj zaštitnici građana, jer su ih terali da dolaze na posao.

„Imamo i ljude koji u vreme poljoprivrednih radova uzmu bolovanje i nisu tu po dva, tri, četiri meseca, a uz to od sindikata traže solidarnu pomoć za vreme kad su na bolovanju. Dešava se da neko ode na lažno bolovanje i dobije novac iz gradskog budžeta po dva osnova i zato što je otišao na bolovanje duže od 30 dana i zato što boluje od težih bolesti“, rekla je Sotirovski.

Ona je istakla da je Gradska uprava u nadležnosti šest načelnika i šest njihovih zamenika, kako bi lakše mogli da kontrolišu 750 zaposlenih.

„Ne samo da bi ih kontrolisali da li samo dolaze ili ne dolaze, već šta rade. Još smo daleko od onoga što može da se uradi“, izjavila je Sotirovski. Na pitanje novinara ko je odgovaran za takvo stanje u gradskim upravama, Sotirovski je odgovorila – „pa ja“.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Rusija će pobediti u specijalnoj operaciji u Ukrajini rekao je Putin

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je da nema nikakve sumnje da će Rusija pobediti u specijalnoj operaciji u Ukrajini. „Mi...

Još priča na sličnu temu