GRADONAČELNICA NIŠA SLUPALA AUTO: Baš je briga, građani će platiti!

Obavezno pročitajte

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski bila je za volanom službene „škode suberb“ kada je 8. jula ove godine došlo do saobraćajne nezgode na putu između Niša i Aleksinca, potvrđeno nam je iz Kabineta gradonačelnice. Oni su zapravo odgovorili na Informaciju od javnog značaja koju smo im ranije uputili, ali se danima ćutalo o tome.

Ipak, kako se navodi u pisanom odgovoru iz Kabineta gradonačelnice, ona je išla na dvodnevni skup u organizaciji Stalne konferencije gradova i opština.

– Tom „škodom“ registarskih oznaka NI 205 RR raspolažu gradonačelnica i vozač, radnik Kabineta, a u zavisnosti od situacije, vrste i vremena događaja, vozilom upravljaju jedan ili drugi pomenuti zaposleni. Dana, 8.7.2021. pomenuti auto je kao učesnik u saobraćaju učestvovao u lančanom sudaru. 

- Advertisement -

Službenim vozilom upravljala je gradonačelnica koja je toga dana išla na dvodnevni skup u organizaciji SKGO, kao kopredsedavajuća Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona EU i RS. Nezgoda se dogodila oko 11 sati zbog koje je skup, na kome su učestvovali predstavnici Ministarstva drzavne uprave i lokalne samouprave, SKGO i brojnih lokalnih samouprava kasnio gotovo sat vremena. Automobil je kasko osiguran, a uviđaj je napravila Saobraćajna policija PU Niš – navodi se u odgovoru koji smo dobili iz Kabineta gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski.Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski FOTO: Printscreen

Za razliku od Kabineta, Policijska uprava Niš, kojoj smo takođe poslali pitanja, ćuti i još uvek nije odgovorila na isto pitanje.

Vest da je gradonačelnica slupala službenu „škodu“ danima muči Nišlije. Opozicija već desetak dana pokušava da dobije odgovor šta se zapravo desilo.Škoda superb FOTO: Ilustracija/ShutterstockŠkoda superb FOTO: Ilustracija/Shutterstock

– Od tog dana prošlo je 18 dana i svi su ćutali i zataškavali, a mi imamo informacije da je automobil koristila u privatne svrhe. Tek pod velikim pritiskom medija i opozicije, gradonačelnici je trebalo sedam dana da smisli odgovor. Kada je već spremna konačno da prizna da je ona vozila, valjda će da odgovori i na još jedno važno pitanje: „Na kom putu se dogodila nezgoda?“ A ovaj njen nepotpun odgovor može da čuva za svoje SNS birače, kod nas neće proći – kažu u niškom SSP.

Podsećaju da je šteta na automobilu 400.000 dinara i da je gradonačelnica trebalo odmah da se izjasni i kaže šta se dogodilo, a ne da čeka skoro dvadeset dana. Takva situacija ostavlja prostora za još više sumnje da je sve ovo vreme ona zapravo, tvrde u SSP Niš, tražila verodostojan izgovor.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Gašić doneo naredbu o produženju roka za predaju nelegalnog oružja

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić doneo je naredbu o produženju roka za predaju nelegalnog oružja. Kako je navedeno u „Službenom...

Još priča na sličnu temu