11.9 C
Belgrade
ponedeljak, 18 oktobra, 2021

NOVE MERE UPRAVO STUPILE NA SNAGU! Važi za sve građane Srbije!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Srbija i nove mere

Sve je glasnije priča o mogućoj dvonedeljnoj izolaciji za naše državljane po poravtku sa odmora iz zemalja okružanja, gde je korona podivljala poslednjih dana i nedelja

Svi koji ulaze u Srbiju, nebitno da li su stranci ili naši građani, na granici dobijaju zdravstveno upozorenje i meri im se telesna temperatura, a svaki sumnjiv slučaj na koronu, pravo sa granice će biti upućen u kovid ambulantu, saznaje „Blic“

- Advertisement -

Ovo pravilo važi od kada je pojačan zdravstveni nadzor na granicama, a što je počelo da se primenjuje ovih dana, zapravo od kako je korona buknula u zemljama u okruženju, a gde trenutno boravi određen broj naših građana na letovanju.

Kako navodi ovaj sajt, oni sa simptomima korona virusa, kojima se meri temperatura i koji su samim tim i sumnjivi na kovid 19, biće upućivani u kovid ambulante. Tamo će im biti urađeni pregled, rendgen pluća, kao i testiranje na ovaj virs, a po potrebi i hospitalizacija.

srbij,

U Srbiji se inače sve glasnije priča o mogućoj dvonedeljnoj izolaciji za naše državljane po poravtku sa odmora iz zemalja okružanja, gde je korona podivljala poslednjih dana i nedelja.

- Advertisement -

Do tada, na granicama će se primnjivati ove mere, a svaki naš građanin dobiće i zdrastveno upozorenje, koje izdaju Ministarstvo zdravlja Srbije i Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

- Advertisement -
SourceEspreso
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti