SLEDEĆEG VIKENDA GRAĐANI SRBIJE IDU POD KLJUČ?! Sve je manje opcija na stolu!

Obavezno pročitajte

Ukoliko broj zaraženih i mrtvih nastavi da raste, Srbija će sledeći vikend dočekati zaključana. U Vladi i kriznom štabu su potvrdili da se o ovoj opciji sada razmišlja najozbiljnije. Razlog je, pre svega, što su kovid odeljenja u bolnicama prepuna, zdravstveni radnici su na izmaku snage, a vakcine, iako će stići relativno brzo, neće biti u masovnoj upotrebi pre proleća.

srbij,

Brojke su takve da je potpumno jasno da kriznom štabu i Vladi Srbije ne ostaje puno opcija na raspolaganju. Danas je recimo umrlo 57 ljudi, što je najviše do sada, a broj zaraženih je dostigao 8.000 ljudi. 

Malo opcija na stolu

- Advertisement -

Ministar Zdravlja Zlatibor Lončar je ocenio da jedina mera koja bi donela stopostotni rezultat u borbi protiv korone je potpuno zatvaranje. 

Suština i jeste u tome da nema kontakta, što češće da se peru ruke i da se nose maske. Kad većina nas to shvati i utiče na ljude oko sebe da se pridržavaju mera i kada izdržimo u tome, onda imamo svetlo na kraju tunela – rekao je Lončar.

Strah je opravdan

Ministar je istakao da je sada momenat kada svi treba da budu racionalni, jedinstveni i da prestanu rasprave i polemike koja je mera potrebna i dobra. Da se nešto mora preduzeti svedoče i brojke koje je danas izneo Predrag Kon.  

Trenutno su zaražena 2.434 zdravstvena radnika, a na bolničkom lečenju je 66 – istakao je Kon. 

Podsetimo, zatvaranje Srbije nagovestio je i direktor SZO za Srbiju Marijan Ivanuša. 

– Srbija je blizu zatvaranja, bojim se. Taj dan još nije došao, ali se bliži – naglasio je on pre nekoliko dana. 

Kako je danas naveo Ivanuša, Srbija je u samom svetskom vrhu po broju zaraženih koronom u odnosu na broj stanovnika. Istakao je da mere nemaju optimistične rezultate, ali da je i to bolje nego da ih nema uopšte.

– Epidemiološka situacija neće se poboljšati do sredine decembra – zaključio je Ivanuša u ne baš optimističnom tonu.

SourcePravda

Ostavite komentar

Najnovije objave

„Bezbožna vlast u Ukrajini otima velike svetinje“: Joanikije o drami u Kijevsko-pečerskoj lavri

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom i monaštvom u sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici služio je danas moleban, molitvu...

Još priča na sličnu temu