GRAĐANI KRNJAČE: Vučiću, gde su pare za kanalizaciju?

Obavezno pročitajte

Predstavnik stanovnika Krnjače, koji tri subote zaredom blokiraju Zrenjaninski put, Dušan Marković saopštio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 2019. godine obećao da će naselja na levoj obali Dunava u Beogradu dobiti kanalizacionu mrežu, ali da napretka u izgradnji nema.

U saopštenju se navodi da je Vučić posle poplava stanovnicima Krnjače obećao da će dobiti kanalizaciju u najkraćem roku.

- Advertisement -

Dodaje se da je ubrzo nakon toga zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potpisao ugovor sa Evropskom investicionom bankom (EIB) vredan 35 miliona evra, dok je rekao da je grad obezbedio 13 miliona evra za projekat, ali da je ta stavka „misteriozno nestala iz budžeta“ za 2020. godinu.

U saopštenju se ukazuje da je Vesić u februaru 2022. pred izbore otvorio radove na izgradnji kanalizacione mreže i najavio da će po dobijanju saglasnosti EIB na tendersku dokumentaciju raspisati javnu nabavku za izgradnju 80 kilometara kanalizacije.

Nakon blokade Zrenjaninskog puta tri subote zaredom, Vučić je na pitanje novinara rekao da se i dalje čeka finansiranje EIB.

„Građani Krnjače postavljaju pitanje: kako je moguće da su radovi ‘započeti’ a da nije prethodno obezbeđeno finansiranje? Gde je nestalo 35 miliona evra od EIB i zašto ako već nisu mogli da sprovedu tender sa EIB, nisu sami raspisali isti, kako je Vesić i izjavio 2022. na otvaranju radova“, navodi se u saopštenju.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu