23.2 C
Belgrade
sreda, 10 avgusta, 2022

GRAĐANI ISPRED RTS-A: AV je šef mafije!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Građani i članovi opozicije okupili su se večeras ispred RTS-a i razvili transparent „Aleksandar Vučić – šef mafije“, sa željom da predsedniku Vučiću postave nekoliko važnih pitanja u vezi sa njegovom umešanošću u organizovani kriminal, a za koja su znali da ih novinari RTS-a neće pitati u programu iako bi trebalo.

Novinari RTS-a danas su preko Instagram profila predsednika Aleksandra Vučića saznali da im je on gost u večerašnjem udarnom Dnevniku, a pitanja koja su večeras morala biti postavljena – nisu. Stoga su ova pitanja predsedniku postavili članovi DS-a.

– Gospodine predsedniče, kakve ste sve usluge tražili od Veljka Belivuka, člana Srpske napredne stranke, i da li ste obojica zajedno prisluškivani? Da li je istina da su Vas strane službe naterale da uhapsite Belivuka? Šta znate o Jovanjici, o učešću Belivukovog kriminalnog klana u rušenju pod fantomkama u Savamali ili oružju pronađenom u Jaijincima i navodnim pokušajem atentata na Vas? Ko je ove kriminalce tajno pratio i nadzirao dok su potencijalne žrtve dovodili u Ritopek, ne pokušavajući da spreči likvidacije i zbog čega – upitala je predsednika Aleksandra Vučića portparolka Demokratske stranke Alisa Kockar.

- Advertisement -

Umesto konkretnih odgovora Vučić je najavio da će on i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sutra podneti krivičnu prijavu „sami protiv sebe“ zbog navoda da su umešani u poslove grupe Veljka Belivuka. Vučića ispred RTS-a sačekali članovi DS-a FOTO: Privatna arhivaVučića ispred RTS-a sačekali FOTO: Privatna arhiva

– Ko je pripadnike Belivukovog klana angažovao da obezbeđuju Vašu inauguraciju? Ko im je dao policijske značke i naložio im da suzbijaju proteste i izazovu nasilje na protestima u julu prošle godine? Šta ste videli na snimku sa naplatne rampe u Doljevcu i zašto niste dostavili snimak sudu? Predsedniče Vučiću, da li znate da će Vaš režim uskoro pasti i da će neko ozbiljno istražiti sva zlodela ove kriminalne grupe – poručila je Alisa Kockar.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti