27.9 C
Belgrade
četvrtak, 11 avgusta, 2022

DOTAKLI SU DNO: Vlast okrivila građane jer žive u fekalijama! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Već sedamnaest dana traje sanacija štete koja je nastala u delovima prokupačkih ulica Miloša Obilića i Solunske. Do nje je došlo jer je pre kiše obavljena rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, ali kako tender za asfaltiranje istog dela nije u to vreme bio raspisan, sav pesak i materijal odnela je voda i zapušila kanalizaciju. I još uvek u privatnom objektu koji je na mestu gde se seku Solunska i ulica Miloša Obilića i dalje ima problem sa izlivanjem fekalija.

Ulice još uvek nisu oprane,a kako kažu nadležni iz Javno komunalnog preduzeća „Hammeum“, to će se uraditi naredne nedelje. Ipak, Aleksandar Mirković je najgore pošao i njegova agonija najduže traje. U JKP „Hammeum“ kažu da je sam kriv, jer je na delu kanalizacione šahte postavio stepenice i jer živimo u fekalijama.

– U četvrtak je bio sedamnaesti dan od kako je sve krenulo, a mi i dalje crpimo i tosami fekalije iz podruma. Problem su imale i još neke komšije, ali je kod njih tokom noći rešeno, a kod mene još nije, niti ima naznake kada će ova agonija da se završi – kaže Mirković.

fekalij,
- Advertisement -

On objašnjava da su noć između srede i četvrtka sami motorom izvlačili fekalije, ali da one uporno nadolaze. On najavljuje tužbu protiv nadležnih.

U JKP „Hammeum“ kažu da je sam kriv za problem, jer je postavio stepenice na polovini šahte, pa radnici nisu mogli da je razguše.

Logično je da se on raspisao čim su počeli vodovodni radovi, ali je ranije gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović objasnio da su čekali na rebalans budžeta 30. juna, kako bi ubacili i asfaltiranje ove ulice. Ono što nije na odmet podsetiti je da je problem sa ulicom Miloš Obilić krenuo pre više od godinu dana, odnosno da je čitava ulica, zbog ogromnog nagiba, iz nepoznatih razloga, počela da tone i pomera se ka dnu.

- Advertisement -

Znači, znalo se i prošle godine u ovo vreme, da mora da se rekonstruiše.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti