6.9 C
Belgrade
petak, 15 oktobra, 2021

GRAD IM DODELIO NAGRADU: A kažnjeni za izrabiljivanje radnika!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Oktobarsku medalju grada Leskovca, najviše priznanje grada Leskovca koje se dodeljuje svakog 11. oktobra na dan grada, ove godine primiće čak šest akademika, doktora nauka lekara, ali će, verovali ili ne, povelju ove godine dobiti i kompanija „Aptiv“, koja je zvanično kažnjena zbog izrabljivanja radnika u ovom gradu.

Kako se navodi u obrazloženju Odbora za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja Skupštine grada, „Aptivu“ se uručuje oktobarska nagrada zbog „velikog doporinosa poboljšanju poslovne i privredne klime, solidarnosti, društvene odgovornosti i promocije grada Leskovca“.Aptiv FOTO: JugmediaAptiv FOTO: Jugmedia

– Ova kompanija jeste promovisala Leskovac, ali u negativnom smislu. Cela Srbija je pisala o tome kako izrabljuju radnike. Svakako čestitam „Aptivu“ na dobijenoj nagradi i verujem da su je zaslužili, ali isključivo za doprinos pojedincima iz lokalne samouprave. Bojim se samo da će moja teza uskoro da se ostvari i da će sve slične kompanije, pa i „Aptiv“ veoma brzo otići iz ovog grada i Srbije, kako zbog globalne ekonomske krize, tako i poskupljenja gasa, energenata i sličnog, ali to je već neka šira tema – komentariše za Rešetku doktor ekonomskih nauka Predrag Mitrović.

- Advertisement -

U leskovačkoj opoziciji smatraju da nije ništa čudno što je ova inostrana kompanija dobitnik ove nagrade.

– Logično je da je koruptivna vlast u kojoj se veličaju funkcioneri sa kriminalnim dosijeom nagradila firmu koja je kršila zakone zarad svog interesa. Umesto obeležavanja jučerašnjeg dana oslobođenja od okupatora, danas naprednjački uzurpatori Leskovca slave one koji više vrednuju strane radnike dok naše leskovčane primoravaju da rade po 12 sati za sitne pare. Ti isti uzurpatori odali su počast onima koji izvrgavaju naše zakone i rugaju se Ustavu primoravanjem majki sa malom decom da rade prekovremeno. To je ta Cvetanovićeva bitka za očuvanje porodice pod sloganom: Za našu decu i njihove majke u logorima – ističe  Jelena Spirić.

Inače, oktobarska medalja, kao najznačajnije priznanje dodeljuju se (posthumno) akademiku Zvonku Mariću zbog izuzetnog doprinosa afirmaciji fizike i promociji grada, ambasadorki Srbije u Meksiku – rođenoj Leskobvčanki Tatjani Conić, primarijusu doktoru Ani Stojanović, urologu Dragoslavu T. Bašiću i direktoru Instituta za javno zdravlje Niš Janku Ignjatoviću.

- Advertisement -

Pohvale, pored pomenutog „Aptiva“, biće dodeljene deocentu departmenta za istoriju Filozofskog fakulteta u Nišu Dejanu Antiću, direktorki Jedinice za implementaciju Maji Milošević-Milojić, Budimiru Stojiljkoviću kao rukovodiocu projekta izgradnje gradskog kolektora, ali i muzičaru Bojanu Zlatanoviću –Tokanu (posthumno).Goran Cvetanović, Printscreen: YoutubeGoran Cvetanović, Printscreen: Youtube

Povelje će primiti i privrednik Dragan Stojanović, koji je sagradio prvi akva park u Leskovcu, hotelijer Aleksandar Kocić, Dom kulutre Roma, Poštanska štedionica, kompanija „Autosop“, Apoteka „Medika“, doktor Dobrivoje Bošković, administrator Fejsbuk grupe “Leskovačka onlajn pijaca” i doktorand elektronskih nauka Aleksandar S. Jović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti