Grad Beograd se pravda: Nismo zvali Vuletu na balkon jer smo čuli da ne bi došla

Obavezno pročitajte

Gradski zvaničnici „gase požar“ posle objašnjenja atletičarke Ivane Vulete zašto i ona nije bila na balkonu Skupštine Grada da proslavi medalju.

Najbolja srpska atletičarka je na Tviteru kratko poručila: Ja samo ne idem nigde nepozvana. Između ostalog“.

- Advertisement -

Iz uprave Grada Beograda sada objašnjavaju da nisu direktno kontaktirali Vuletu, već da su čuli od treće osobe da ona ne želi da dođe. I onda su odlučili da je ne pozovu.

„Na inicijativu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, odmah nakon osvajanja zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u atletici Ivane Vulete, pozvao sam predsednika Srpskog atletskog saveza Veselina Jevrosimovića i uputio sam mu čestitke tim povodom. Obavestio sam ga o mogućnosti i naše spremnosti i želje da se svi resursi Beograda stave na raspolaganje Srpskom atletskom savezu i Ivani Vuleti za organizaciju njenog svečanog dočeka ispred Skupštine Grada Beograda. Kako mi je preneo predsednik saveza Jevrosimović, Ivana se zahvalila na ponudi i pozivu, sa obrazloženjem da nema praksu i želju da prisustvuje takvoj vrsti događaja“, izjavio je gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić, prenosi Beoinfo.

Sekretarijat za sport i omladinu dodaje da se za buduće dočeke donosi nova odluka kako „ne bi ubuduće bilo zloupotrebe i dezinformacija u javnosti, kako bilo ko iz Gradske uprave odlučuje ko će biti dočekan, a ko neće“.

Prema toj odluci, svi sportisti koji osvoje medalje na velikim međunarodnim sportskim takmičenjima, kao što su svetska prvenstva, evropska prvenstva ili Olimpijske igre, a koji budu imali želju da za njih bude organizovan svečani doček ispred Skupštine Grada Beograda, mogu to i da ostvare tako što će njihovi matični nacionalni savezi upućivati dopis Sekretarijatu za sport i omladinu za organizaciju ovih događaja.

„Grad Beograd će svim sportistima podjednako izlaziti u susret i davati na raspolaganje organizacione i druge kapacitete koje poseduje. Sama atmosfera i broj ljudi će uvek zavisiti od naših građana i mi na to, kao ni do sada, nismo mogli niti ćemo moći da utičemo”, navedeno je u izjavi gradskog sekretara za sport i omladinu Nikole Penića.

Redakcija portala Sportklub pitala je Grad Beograd zašto poseban doček nije oragnizovan za Vuletu, odbojkašice, juniorsku košarkašku reprezentaciju, Angelinu TopićAdriana Vilagosa i sve ostale sportiste koji su ovog leta osvojili medalje. Ogrovor, međutim, nisu dobili.

Pogledajte kako je izgledao doček na balkonu Skupštine Grada:

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu