GOTOVO! VAR od sledeće sezone i u Superligi Srbije!

Obavezno pročitajte

Klubovi Superlige Srbije osudili su ponašanje fudbalskog kluba Partizan koji je povukao svoje predstavnike iz Zajednice Superlige, podržali rad Fudbalskog saveza Srbije i predsednika Slavišu Kokezu i najavili upotrebu VAR tehnologije od naredne sezone.

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi danas je održana redovna sednica Skupštine Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije, na kojoj je bilo prisutno 35 predstavnika klubova. Odsutni su bili predstavnici FK Partizan, FK Radnički Niš i FK Zlatibor. Partizan je povukao svoje predstavnike nezadovoljan tretmanom i suđenjem.

- Advertisement -
Kako se navodi u saopštenju na sajtu Superlige, centralna tema sednice bila je aktuelna situacija u takmičenju i istupanje predstavnika Partizana iz Zajednice.
alt= Superliga

Svi klubovi jednoglasno su osudili ponašanje rukovodstva FK Partizan zbog neučestvovanja u radu organa Zajednice i javnih obraćanja koja nanose nesagledivu štetu domaćem fudbalu, kao i svim klubovima koji učestvuju u dva najviša ranga takmičenja. U isto vreme, članovi Skupštine Zajednice izrazili su poštovanje prema instituciji i značaju fudbalskog kluba Partizan„, piše u saopštenju.

Skupština Zajednice apelovala je na rukovodstvo Partizana da svoje stavove iznosi u okviru institucionalnih organa, pogotovo u momentu kada klubove i reprezentaciju Srbije očekuju presudni mečevi u evropskim takmičenjima.

Kako se navodi, u iscrpnoj diskusiji u kojoj su učestvovali gotovo svi predstavnici klubova, „konstatovano je da je dosadašnje suđenje na visokom nivou, znatno višem nego prethodnih sezona“. Rad Sudijske komisije FSS i predsednika Milana Karadžića je posebno pohvaljen.

Slaviša Kokeza
Slaviša Kokezafoto: Dado Đilas

Klubovi su jednoglasno pružili podršku rukovodstvu FSS i predsedniku Slaviši Kokezi, „uz ocenu da je dosadašnji rad FSS značajno podigao opštu sliku i kvalitet domaćeg fudbala“.

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović rekao je da je juče potpisan ugovor o primeni centralizovane VAR tehnologije na utakmicama Superlige Srbije koja će biti u potpunosti primenjena od početka naredne takmičarske sezone 2021/2022.

SourceKurir

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu