GOTOVO JE! SRBIJA BEZ OLIMPIJSKIH IGARA: Porazom završene kvalifikacije! (FOTO)

Obavezno pročitajte

Evropske prvake nećemo gledati na Olimpijskim igrama u Tokiju na leto! Odbojkaši Srbije doživeli su poraz od Bugarske 3:2 (21:25, 26:24, 22:25, 25:20, 13:15) u trećem kolu grupne faze kvalifikacionog turnira u Berlinu i ostali bez polufinala, a samim time i bez vize za Tokio.

Izabranici Slobodana Kovača imali su jasnu računicu pre meča pred sobom pobeda maksimalnim rezultatom ili sa samo jednim izgubljenim setom donosi plasman u polufinale, dok pobeda sa 2 izgubljena seta ostavlja samo teoretsku nadu, odnosno, onda bi Holandija morala da načini iznenađenje i pobedi Francusku.

- Advertisement -

Međutim, kako su igrači u crvenim dresovima doživeli poraz time je otišla i poslednja nada za polufinale.

Odbojkaši Srbije su doživeli poraz u odlučujućem meču u grupi od Bugarske
Odbojkaši Srbije su doživeli poraz u odlučujućem meču u grupi od Bugarskefoto: AP

Na Olimpijske igre na kontinentalnom kvalifikacionom turniru plasiraće se samo osvajač turnira, a to nažalost neće biti tim koji je u septembru osvojio Evropsko prvenstvo.

Na ovaj način će srpski odbojkaši propustiti i druge uzastopne Olimpijske igre, pošto ih nije bilo ni pre 4 godine u Rio de Žaneiru.

Bilo je jasno od početka meča da ne ide u pravom smeru po srpsku reprezentaciju, jer su Bugari bili daleko bolji u prvom setu i rutinski ga osvojili 25:21.

U drugom su se podigli malo Kovačevi igrači i počeli su da igraju bolje, viđena je prava borba prsa u prsa i posle velike drame zahvaljujući sjajnoj partituri Uroša Kovačevića uspeli smo da izjednačimo na 1:1.

Srpski odbojkaši će propustiti i druge uzastopne Olimpijske igre
Srpski odbojkaši će propustiti i druge uzastopne Olimpijske igrefoto: AP

I taman se činilo da bi to osvajanje drugog seta mogla biti prekretnica u meču, jer su naši odlično otvorili treći set i vodili 7:2, ali su protivnici polako topili tu prednost i na polovini došli do preokreta, a potom i do osvajanja drugog seta, te je time već bilo jasno da je Srbiji za polufinale ostala samo teorija.

U četvrtom setu je situacija bila kao preslikana iz trećeg seta, ali samo ovog puta u korist Orlova, koji su se vratili posle zaostatka i uspeli da izjednače na 2:2.

U odlučujućem petom setu Srbiji nije pomoglo ni vođstvo od četiri poena prednosti, olako su tu prednost ispustili i posle više nije bilo povratka.

Nažalost, loš početak za srpski sport 2020. godine kada je reč o OIimpijskim igrama.

Srbija: Kovačević 14, Mitić, Petrić 17, Peković, Krsmanović 6, Ivović, Jovović 2, Atanasijević 12, Luburić 7, Majstorović, Podršačanin 8, Lisinac 7, Stanković 4, Vućićević.

Bugarska: Dimitrov, Atanasov 6, Gotsev 2, Penčev 7, Černokožev 6, Skrimov 14, Seganov 4, Josifov 9, Salparov, Todorov 2, Penčev 6, Sokolov 20, Grozdanov 5, Karakašev.

Sourceespreso

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu