28.3 C
Belgrade
subota, 21 maja, 2022

GOTOVO JE: Herson se neće vratiti pod kontrolu Ukrajine

NAJČITANIJE

- Advertisement -

HERSON – Pitanje povratka Hersonske oblasti pod kontrolu Ukrajine je isključeno, kaže zamenik predsednika vojno-civilne administracije ovog regiona Kiril Stremousov.

„Pitanje vraćanja Hersonske oblasti u nacističku Ukrajinu ne dolazi u obzir. To je nemoguće. Hersonska oblast će se ekonomski razvijati”, rekao je Stremousov za RIA Novosti prenosi Tanjug.

- Advertisement -

On je dodao da Kijev više neće moći da nameće svoju, kako je rekao, ružnu politiku, usmerenu na uništavanje ljudi i njihovog identiteta.

Prema njegovim rečima, nad stanovnicima Hersonske oblasti sprovodi se „ukrajinska informaciona propaganda da se navodno sprema oslobađanje Hersona”, što je odbacio kao lažnu informaciju.

„Ne planiraju se nikakvi referendumi. Ukrajinski propagandisti šire lažne informacije o stvaranju Hersonske Narodne Republike kako bi zastrašili lokalno stanovništvo. Hersonska oblast će se razvijati i pretvoriti u prosperitetnu zemlju u kojoj neće biti mesta za ideologiju ukrajinskog nacizma”, rekao je Stremousov.

- Advertisement -

Ruska vojska je preuzela kontrolu nad Hersonskom oblasti na jugu zemlje i azovskim delom Zaporoške oblasti. U regionima su formirane vojno-civilne uprave, počelo je emitovanje ruskih TV kanala i radija, kao i obnavljanje trgovinskih veza sa Krimom.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: