GOSPODŽA MINISTARKA: Kisićeva puši u salonu lepote, šta vam time poručuje?

Obavezno pročitajte

Ministarka za rad i socijalna pitanja dr Darija Kisić Tepavčević poslednjih dana je zvezda društvenih mreža zbog fotografije iz salona lepote na kojoj em ne nosi masku, em puši cigaretu.

Duhoviti kakvi jesmo, fotografiju su mnogi ispratili humorističkim komentarima kao što su “gospodža ministarka”, “je l’ ovo ministarka, ne vidim zamaglile mi naočare zbog maske”, “Zlatibor Lončar likes this”, itd. Međutim, mnogima nije bilo do smeha.

Jedni su se zapitali kako može da bude ok da neko ko obavlja javnu funkciju, i to tako visokog ranga kao što je ministarska, u jednoj slici paralelno krši nekoliko propisa države čiji je činovnik.

Drugi su pak konstatovali da je “jajarski objavljivati fotografije javnih službenika dok se bave svojim privatnim životom, ko god da su”, dodavši da je u pitanju “baš džiberska fora”.

Ali pre nego što pređemo na sledeći viralni funkcionerski skandal, u kojem će neki novi/stari ministar lagati, varatikraduckati ili ponižavati, hajde da se ipak malo osvrnemo na ovu “džibersku foru” koja okupira pažnju građana Srbije.

PROČITAJ I:

Darija Kisić u salonu lepote, ali gde je maska (FOTO)

Prvo, kozmetički salon nije privatni već javni prostor, a u zatvorenom javnom prostoru, bilo da su to lekarske ordinacije, vrtići, butici ili kozmetički saloni, prema zakonu Republike Srbije koji bi ministarka trebalo da čuva i pre svega poštuje, pušenje nije dozvoljeno.

Drugo, Vlada Srbije, čiji je uvaženi član Darija Kisić Tepavčević, donela je odluku po kojoj je nošenje maski obavezno u svim javnim i radnim zatvorenim prostorima, i to po preporuci stručnog Kriznog štaba čiji je Darija Kisić Tepavčević takođe uvaženi član.

Treće, svaki javni činovnik odgovoran je za svoje postupke u javnom prostoru, jer isti taj prostor deli s građanima od kojih prima platu, za čije interese bi trebalo da se bori i zalaže. Zbog toga što je ministarka, Darija Kisić Tepavčević u salonu lepote nije “samo obična žena” kojoj stružu pete, već činovnica koja svojim primerom treba da bude uzor građanima. Istu, ako ne i težu moralnu odgovornost, Kisić Tepavčević ima kao lekarka i članica Kriznog štaba.

U krajnjoj računici sve se svodi na tri pitanja:

Zašto država očekuje da obični građani poštuju mere i zakone ako ih se ne pridržavaju oni koji ih donose?

Dokle ćemo imati Krizni štab koji nije u stanju da sledi sopstvena uputstva?

Kako da verujemo Vladi koju plaćamo ako nam se na svakom koraku ministri smeju u lice?

Pa vi sad budite pametni i procenite šta vam je tu “džiberska fora”.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

PORUKA NEMCIMA IZ RUSKE DUME: Uništićemo vaše tenkove kao i pre 80 godina

Vjačeslav Volodin, predsednik ruske Dume, izjavio je da će tenkovi koje će Nemačka isporučiti Ukrajini doživeti istu sudbinu kao...

Još priča na sličnu temu