Gorivo u Srbiji skuplje nego u Hrvatskoj i Sloveniji

Obavezno pročitajte

Gorivo u Hrvatskoj od utorka je jeftinije i to se odnosi i na cene benzina i na cene dizela, kao i takozvanog „plavog“ dizela koji je namenjen poljoprivrednicima. U Srbiji su cene goriva skuplje i od onih u Hrvatskoj i od onih koje se vozačima naplaćuju u Sloveniji.

Kako je preneo portal SEEbiz, nove cene benzina i dizela u Hrvatskoj su znatno niže od cena motornih goriva u Sloveniji, kao i u Srbiji, piše Nova ekonomija.

- Advertisement -

Odlukom hrvatske Vlade i benzin i dizel pojeftinili su osam lipa po litru, pa će u idućih 14 dana litra benzina koštati 1,32 evra (154 dinara), a litra dizela 1,23 evra (144 dinara). Dizel je u Hrvatskoj čak gotovo 20 evrocenti jeftiniji nego u Sloveniji.

Kako je u petak objavila Vlada Srbije, nove ograničene cene goriva u našoj zemlji su 183 dinara za dizel i 175 dinara za benzin BMB 95.

U Hrvatskoj je za osam lipa pojeftinio je i plavi dizel koji se koristi u poljoprivredi, pa mu je cena od danas 0,73 evra (85 dinara).

Da nije bilo mera Vlade, i da trgovci mogu slobodno da određuju maloprodajne cene, cena benzina od danas bi bila 1,55 evra (181 dinar) po litru, a dizela 1,45 evra (170 dinara) po litru, saopštila je hrvatska Vlada nakon dopisne sednice u ponedeljak.

Litar benzina u Sloveniji od danas je 1,39 evra (162 dinara), a dizela 1,42 evra (166 dinara). Nove cene goriva u Sloveniji će važiti 22. maja. Na benzinskim pumpama uz autoputeve i brze puteve u Sloveniji, trgovci gorivom sami određuju cene.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu