16.2 C
Belgrade
subota, 1 oktobra, 2022

KO BRE OVO PLAĆA: Po knjizi Gorana Vesića uskoro kreće serija!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

„Knjiga o Beogradu“ našeg, sada već, poznatog književnika i večitog zamenika gradonačelnika Gorana Vesića ima i svoju televizijsku adaptaciju na televiziji „Prva“, i to čak 35 epizoda.

Kada je ova serija emitovana po prvi put, krajem aprila ove godine, u okviru jedne reportaže na „Prvoj“ niko ni slutio nije da će knjiga dobiti tako opsežnu adaptaciju od, za sada 35 epizoda, a po svemu sudeći biće ih još dosta.

Lepo je što Vesić ostvaruje svoje snove i što je njegovo književno remek-delo ekranizovano, ali ono što intrigira i građane zanima jeste – ko je na ovu ideju došao, kao i zašto i koliko se sve to plaća?

- Advertisement -

Ova priča, makar i o nekadašnjem Beogradu postala je priča iz ugla Vesića, koji je prema mišljenju mnogih Beograđana, prestonicu učinio neprepoznatljivom. Na televizijskim ekranima miliona gledalaca neće se, naravno, naći svi arhitektonski poduhvati i izrovarena mesta glavnog grada.

Neće pokolenja ovde videti pevajuću fontanu, grad na vodi, okamenjene trgove, most na kopnu, velike spomenike… ali zato će moći da pogledaju priče iz starog Beograda ekranizovanog po motivima Vesićeve knjige.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti