-1.3 C
Belgrade
utorak, 25 januara, 2022

GORAN MARKOVIĆ: Samo moralne splačine podržavaju tiranina!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Reditelj Goran Marković, koji je poslednjih dana 2021. godine bio na žestokom udaru prizemnih napada naprednjaka, u intervjuu za nedeljnik „Vreme“ je istakao da „umetnicima uvek smeta autoritarna država, oni su u takvim okolnostima po pravilu subverzivni“.

– Ne možete se baviti umetnošću, a podržavati tiranina. To mogu samo moralne splačine. Ali to će ih koštati, bili oni čak i veoma nadareni. Jer se ravnoteža, koja se kasnije uspostavlja, uvek završava polaganjem isipita iz etike – rekao je Marković za nedeljnik Vreme.

On je rekao da najvažnijim događajem godine smatra „spontano buđenje ekološke svesti u našem narodu“.

- Advertisement -

– Celog života gledam prljave reke, divlje deponije i težak nemar oko sebe, ali sada se spontano dogodila promena. Ljudi su počeli da shvataju koliko je sredina u kojoj žive važna. Polako nam dolazi u glavu da je važnije kako živimo nego šta sve imamo. I da smo svi u tome – ocenio je Marković.Goran Marković FOTO: ATA ImagesGoran Marković FOTO: ATA Images

Kako je naveo, „ta ideja je bolja od svake idelologije jer se samo od sebe rodila nametnula“.

– Ko je najbolji predstavnik toga? Ne znam, čini mi se da bi bilo nepravedno da se sve svede na jedno ime – kazao je Marković.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti