Gojko Perović smenjen zato što je rekao Vučiću da ne dolazi na litije!

Obavezno pročitajte

Zašto je Gojko Perović smenjen sa dužnosti rektora Cetinjske bogoslovije? Zato jer je, u jeku litija protiv otimanja crkvene imovine, narod mirio a ne zavađao kao Milovi mediji, Vučićevi tabloidi i njihovi politički trabanti sa svim svojim vezama i vezicama. Zato što je propovedao: “Nema nama molitve bez njih niti ima njima Crne Gore bez nas” i osvojio srca Crnogoraca i Srba koji se ne žele mrziti i koji žele živeti kao ono što jesu: braća!

Zato što je smirivao sve strasti i mržnje! Zato što je, kad su litije dostojanstveno prolazile pored Husein pašine džamije u Pljevljima, pa se čuo ezan, jer je bilo vrijeme muslimanske molitve, rekao: “Ovaj glas koji ste sada upravo čuli, to je glas jednoga brata. A naš glas ovde jeste glas drugoga brata. Rođenog brata. Kada ovo kažem ne preuveličavam. Prenosim ono biblijsko pamćenje. Od dva Avramova sina, Ismaila i Isaka, potiču dve biblijske tradicije, dva ispovedanja.

Zato što Sinodu koji ga je smenio nije sinod nego ispostava vlasti Aleksandra Vučića čiji je cilj produbljivanje mržnje u Crnoj Gori.

- Advertisement -

Zato što Milu Đukanoviću sada, u jeku šovinističke kampanje protiv ustoličenja mitropolita Joanikija u njegovom sjedištu u Cetinjskom manastiru, treba razlog da nacionalnim Crnogorcima kaže: “Eto, ako je srpskoj crkvi smetao Gojko Perović, možete misliti šta misle o vama”!

Zato što je u vreme litija Aleksandru Vučiću poručio da ne dolazi u Crnu Goru, jer je znao da njegova pojava ide na ruku šovinizmu Mila Đukanovića!

Jer je Milu Đukanoviću i njegovom huškačkom medijskom aparatu, kojekakvim akademicima i aktivistima uvijek davao najbolje odgovore!

Zato što mu je jasno da su njih dvojica demonski blizanci kriminala, šovinizma i podela!Otac Gojko Perović FOTO: PrintscreenOtac Gojko Perović FOTO: Printscreen

Zato što je to poruka svim episkopima i sveštenicima SPC od strane samog Vučićevog patrijarha Porfirija Perića kako će proći oni koji se suprostavljaju planovima narcisoidnog i osvetoljubivog despota!

Jer nije ucenjivi devijant poput Vladimira Vukašinovića, Pahomija Gačića, Vasilija Kačavende, Stefana Šarića kojima pod Vučićevim patrijarhom Porfirijem nikada ništa neće faliti i koji će dobijati unapređenja, ma šta god uradili i kome god pretvorili život u pakao.

Jer kad Sinod koji toleriše ovakve devijante nekoga optuži za “negativne postupke”, to znači da je radio jako dobro, a to se u Porfirijevom sistemu vrednosti strogo kažnjava.

Jer je, za razliku od blagoglagoljivog i slatkorečivog Porfirija, neko ko živi ono što propoveda.

Jer je to usluga za svakog bljuvača mržnje i šovinistu, od Aleksandra Rakovića do Andreja Nikolaidisa, u čijim skučenim svjetonazorima nema mesta za nekoga s empatijom prema drugome, u “našim” ili “njihovim” redovima.Patrijarh Porfirije, FOTO: ATA ImagesPatrijarh Porfirije, FOTO: ATA Images

Zbog toga što mu je jasno da je “Srpski svet” šarena laža za svođenje Srba na hermetički zatvorene i raštrkane enklave pod snažnim Vučićevim uticajem, a iz kojih bi se šovinizmom raspaljivao šovinizam drugih naroda na obostranu korist kriminalaca na vlasti i ojađivanje sirotinje.

Jer je i Crnogorac i Srbin, a nikome drugome ne brani da bude ili to oboje ili jedno ili drugo ako je brat/sestra ljudsko biće.

Jer nije okrečeni grob, već hrišćanin i jer zaista veruje u Jevanđelje i ozbiljno shvata ono što u njemu piše.

Zato što je najbolji dokaz da se u Crnoj Gori i na Balkanu svaki istinski glas pomirenja sistematski uništava, kažnjava i zatire.

SourcePreokret

Ostavite komentar

Najnovije objave

PJONGJANG: Svako mešanje u naše operacije sa izviđačkim satelitima je objava rata

PJONGJANG – Severna Koreja je danas saopštila da će svako mešanje u svoje operacije sa izviđačkim satelitima smatrati objavom rata...

Još priča na sličnu temu