GLEDAJTE NAPREDNJCI, OVO I VAS ČEKA KAD VAS NAROD POJURI PO ULICAMA: Bivši predsednik Moldavije u kućnom pritvoru zbog sumnje na korupciju

Obavezno pročitajte

BUDIMPEŠTA/KIŠINjEV- Sud u Moldaviji stavio je juče u kućni pritvor od 30 dana bivšeg predsednika Igora Dodona koji je pod istragom zbog sumnji na izdaju, korupciju, nezakonito bogaćenje i nelegalno finansiranje partije.

Dodon koji je bio predsednik Moldavije od 2016. do 2020. i predvodi proruski opozicioni blok, pritvoren je u utorak u Kišinjevu pošto su mu istražitelji pretresli kuću.

- Advertisement -

Dodon je juče tvrdio da su optužbe protiv njega politički motivisane i po nalogu stranih sila radi „neutralisanja opozicije” sadašnjoj vlasti, prenosi Beta-AP.

Dodon je u video-snimku koji je objavio moldavski novinski sajt Protv.md rekao da je „prezira vredno” da ga za izdaju optužuju „oni koji su… sve državne institucije napunili stranim – rumunskim, američkim i nemačkim savetnicima, koji kontrolišu sve institucije”.

Viša tužiteljka za borbu protiv korupcije Elena Kazakov je rekla da su na meti policijske istrage i saradnici Dodona.

Jedna od najsiromašnijih evropskih zemalja, Moldavija je bivša sovjetska republika koja je stekla nezavisnost 1991. godine.

Rusija drži trupe – nominalno mirovne snage – u separatističkom moldavskom regionu Pridnjestrovlja, spornoj otcepljenoj državi koju podržava Rusija i koja se graniči sa jugozapadnom Ukrajinom.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu