21.3 C
Belgrade
subota, 21 maja, 2022

GLEDAJ SRBIJO: Vojni veteran Ljubomir Bradić iz revolta probio šaku leve ruke! Za državu ne postoji!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

“Treba da se stidi Srbija u kakvoj državi žive borici i kakva su  im prava. Sve što su  nam obećali slagali su”, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Ljubomir Bradić, predsednik valjevskih boraca i generalni sekretar Udruženja boraca Srbije ratova devedesetih, koji se danas iz revolta samopovredio, probivši šaku leve ruke ekserom. On je pritom podsetio da su borci  imali obećanje da će danas, četvrtog dana štrajka glađu,  dobiti konačan odgovor na svoje zahteve.

Borci su zahtevali da se njihovim drugovima koji su bez posla i bolesni ne isključuje struja i da država za taj problem nađe generalno rešenje, tražili su da se borcima bez zdrastvene knjižice omogući lečenje u Domovima zdravlja i da se bez uputa mogu lečiti na VMA u Beogradu. Jedan od zahteva je i da se formira radna komisija koja će raditi na problemima isplate ratnih vojnih dnevnica, a ne da ih “pljačkaju” advokati. Nekoliko zahteva  je upućeno i na adresu lokalne samouprave.Valjevo

- Advertisement -

LJUBOMIR BRADIĆ, štrajk glađu, protest. Slike Valjevskaposla.info

Ljubomir Bradić je danas uputio oštre reči na račun predsednika Srbije  Aleksandra Vučića i gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića, rekavši “sram vas bilo” i najavi da će se i dalje samopovredjivati sve do ispunjenja  zahteva jer je, kako kaže, život podredio borbi za prava boraca.

Valjevo

U medjuvremenu, na zahtev radija “Slobodna Evropa” da se resorno ministarstvo odredi u odnosu na zahteve boraca i novonastalu situaciju u sedištu boraca u Valjevu, stigao je sledeći odgovor. Zahtevi vojnih veterana iz Valjeva nisu u nadležnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, navedeno je u odgovoru tog Ministarstva na upit RSE.

- Advertisement -

“Zahtevi koje su vojni veterani u Valjevu uputili Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, poput priznavanja ratnih dnevnica, lečenja bez uputa na VMA i otpis kamata za utrošenu struju, kao i zahtevi upućeni lokalnoj samoupravi, nisu u nadležnosti resora kojim rukovodi ministar Zoran Đorđević”, stoji u odgovoru koji nam je upućen putem mejla.

Dodaje da su ministar Zoran Đorđević i Ministarstvo spremni da “izađu u susret svim vojnim veteranima u skladu sa Zakonom bez izuzetaka”.

Nameće se logično pitanje, u čijoj su nadležnosti boric ako ne u nadležnosti Ministarstva za rad, socijalna i boračka pitanja.

M.K.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti