-1 C
Belgrade
subota, 22 januara, 2022

GLEDAJ SRBIJO, I TEBI ĆE SE OVO DESITI AKO SE SA VUČIĆEM NE OBRAČUNAŠ NAJBRUTALNIJE: Policija ubila više desetina demonstranata!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Policija je noćas ubila više desetina demonstranata dok su pokušavali da zauzmu administrativne zgrade u Kazahstanu, u neredima koji potresaju tu zemlju nekoliko dana. „Sinoć su ekstremističke snage pokušale da upadnu u administrativne zgrade, policijsku upravu grada Almatija, kao i policijske stanice. Više desetina napadača je eliminisano“, rekao je portparol policijskih snaga Saltanat Azirbek, javile su agencije Interfaks-Kazahstan, TASS i Ria Novosti.

Demonstracije zbog poskupljenja tečnog gasa koji se koristi kao gorivo za automobile počele su početkom sedmice na zapadu Kazahstana i potom se proširile na druge delove zemlje.

Demonstranti su upali juče u kancelariju gradonačelnika Almatija i pokušali da upadnu u rezidenciju predsednika države. Protesti su doveli do ostavke vlade.

- Advertisement -

Predsednik Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev proglasio je juče vanredno stanje na celoj teritoriji zemlje i zatražio pomoć Moskve i saveznika.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti