GLEDAJ SRBIJO: Član Kriznog štaba poziva na policijski čas, a banči u kafani

Obavezno pročitajte

Medicinski deo Kriznog štaba, na poslednjoj sednici zatražio je potpuno zatvaranje Srbije na sedam dana, i to zbog prilično loše epidemiološke situacije u Srbiji, izazvane koronavirusom. Konačna odluka biće doneta sutra, kada opet zaseda Krizni štab. Međutim, u trenutku kada Srbija svakoga dana ima više od 4.000 novozaraženih, i kada se pozivaju svi na smanjenje kontakata i poštovanje mera, pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković vreme provodi u kafani, u društvu u kojem niko ne nosi maske, niti se drži propisana distanca!

Ove fotografije objavio je predsednik Nove stranke Zoran Živković na svom Tviteru.

– U trenutku kada Srbija svakoga dana ima više od 4.000 novozaraženih, pokrajinski sekretar za zdravstvo i član Kriznog štaba Zoran Gojković, koji poziva na poštovanje mera i zavođenje policijskog časa, upravo banči u kafani na Vračaru u većem društvu, bez distance i zaštite – napisao je Živković.

- Advertisement -

Sa druge strane, pre par dana, upravo je Gojković rekao da je medicinski deo Kriznog štaba zalaže za smanjenje kontakata.

– Medicinski deo je predložio da se maksimalno spreči mogućnost svih kontakata, isključivo kroz vanredno stanje, to jest policijski čas. Skraćivanje radnog vremena za nekoliko sati u epidemiološkom smislu ništa ne znači – naveo je Gojković i dodao da je stav štaba „jasno i decidno“ i da bi to u ovom trenutku bilo „najcelishodnije rešenje“.

Gojković je takođe rekao i da ovo nije samo medicinska odluka.

– Apsolutno moramo voditi računa o javnom zdravlju, interesu naših građana, i zdravlja, ali se moramo voditi i mišlju kako ćemo kao država nakon godinu dana u svemu ovome, da podnesemo ne samo ekonomski, nego i u ostalim aspektima, sociološki, psihološki, mentalno eventualno novi ‘lokdaun’ – rekao je Gojković.

Jedino što je u svemu ovome nejasno je, zašto se Gojković prvi ne pridržava mera za koje se Krizni štab zalaže, i zašto on svojim primerom ne pokaže da vodi računa o interesu građana?!

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu