15 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

GLAVNI BRITANSKI EPIDEMIOLOG: I posle vakcinacije možete preneti Kovid-19

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Čak i kada primite obe doze vakcine, i dalje možete nekome preneti kovid-19, upozorio vodeći britanski epidemiolog, koji je i zamenik ministra zdravlja Velike Britanije Vodeći britanski epidemiolog Džonatan Van-Tam upozorio je danas da svi koji su primili vakcinu protiv kovida-19 i posle vakcinacije mogu da budu prenosnici zaraze.

Van-Tam, koji je i zamenik ministra zdravlja Velike Britanije, naglasio je da naučnici „još ne znaju uticaj vakcine na prenošenje” (zaraze) i poručio da bi i posle vakcinacije morale da se poštuju sve preventivne, restriktivne mere.

vakcinacije

Za kompletan proces imunizacije potrebne su dve doze vakcine i za preparate Fajzer-Bionteka i za one Oksford-AstraZeneke, javlja Tanjug.

- Advertisement -

Profesor Van-Tam je potvrdio da nijedna vakcina nikada nije 100 odsto efikasna, pa tako nema garantovane zaštite, ali da vakcinacija daje „nadu”. On je podsetio da su potrebne najmanje tri nedelje posle vakcinacije kako bi se u potpunosti razvio imuni odgovor kod starijih osoba, prenosi Bi-Bi-Si.

„Čak i kada primite obe doze vakcine, i dalje možete nekome preneti kovid-19”, upozorio je Van-Tam i apelovao na građane da se pridržavaju preventivnih mera i nakon vakcinacije.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti