25.7 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

SUMNJIVI TIPOVI: Dovode ljude na glasanje, izbori za mesne zajednice!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U više vojvođanskih opština i sela održavaju se izbori za savete mesnih zajednica, a u onima u kojima su na listama i opozicioni, odnosno, nezavisni kandidati, uočeni su pritisci na birače, kao i organizovana glasanja.

U Ravnom Selu u Opštini Vrbas, gde se očekuje visoka izlaznost i gde tradicionalno pobeđuju kandidati Socijalističke partije Srbije, primećeno je više automobila bez registarskih oznaka u blizini glasačkog mesta.

Jedna od kandidatkinja SPS-a i bivša poslanica u Skupštini Srbije, Marijana Maraš, rekla je za N1 da su uočili i kombi vozila obeležena belim listićima, u kojima su na glasanje dovoženi meštani romske nacionalnosti.

- Advertisement -

U selu Bašaid u kikindskoj opštini, gde je na izbornim listićima pored pet kandidata Srpske napredne stranke i pet nezavisnih kandidata, aktivisti SNS sistemom „od kuće do kuće“ dovode meštane na glasanje, a takođe je primećen neuobičajeno veliki broj automobila.

izbori,

Pritisaka na birače u tom banatskom selu bilo je i u danima uoči izbora, kada su po kućama deljeni flajeri i poklon paketi sa prehrambenim proizvodima.

Podsetimo, uoči izbora za savete mesnih zajednica u Novom Sadu koji su održani u junu, zabeleženo je više incidenata i pritisaka na birače, nezapamćenih za izbore na mesnom nivou uprave.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti