GLAS OPOZICIJE U UKRAJINI: Nuklearna apokalipsa se može izbeći suđenjem Zelenskom

Obavezno pročitajte

Međunarodno suđenje režimu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, poput vojnog tribunala u Nirnbergu, pomoći će da se izbegne nuklearni rat, napisao je ukrajinski opozicioni političar Viktor Medvedčuk u članku za portal „Argumenti i fakti“.

Prema rečima Medvedčuka, države koje ne želi „ponavljanje tragedije Nemačke prošlog veka i današnje Ukrajine na svom tlu“ treba da udruže snage i „održe suđenje po primeru Međunarodnog vojnog suda u Nirnbergu“, dajući pravne ocene delovanja režima Zelenskog, njegovih prethodnika i pokrovitelja. Prema mišljenju Medvedčuka, takva tužba „će sprečiti buđenje nacizma u drugim zemljama“.

- Advertisement -

„Samo zajedničkim snagama, izlečenjem Ukrajine od „kuge“ nacizma, izvođenjem zaključaka iz njenog primera i kažnjavanjem počinilaca, čovečanstvo će moći da izbegne nuklearnu apokalipsu, do koje drugi Hitler može da dovede planetu, vođen svojom politikom mizantropskih ideja nacizma“, rekao je on.

Medvedčuk smatra da su zapadni političari i obaveštajne agencije od 2005. do 2022. godine uz pomoć „kompradorskih elita transformisale masovnu svest ukrajinskog naroda, čineći ga poslušnim oruđem za svoje geopolitičke ambicije usmerene protiv Ruske Federacije. Medvedčuk je uveren da je to omogućilo da se ujedinjeni narod, koji je još juče živeo u jednoj državi, razjedini i sukobljeni u građanskom ratu u Donbasu.

Političar je izrazio mišljenje da je za vreme mandata Vladimira Zelenskog „Ukrajina konačno pretvorena u neonacističku državu“. Medvedčuk smatra da su „Zelenski i njegovi pristaše potpuno uništili osnovna prava i slobode Ukrajinaca“, koja su sadržana u Ustavu Ukrajine, kao i u međunarodnim pravnim aktima. Prema njegovom mišljenju, Ukrajina je prestala da bude demokratska, pravna, suverena država i „pretvorila se u koloniju Zapada“.

Istovremeno, Medvedčuk je primetio da je vladajući režim u Ukrajini u agoniji, „kao Hitlerov režim u aprilu 1945. godine, a njegovi „saputnici“ već traže nove gospodare“.

„Ali svoj put, obilno zaliven suzama i krvlju stanovnika Donbasa, posut smrću hiljada Ukrajinaca i Rusa, oni moraju završiti na isti način kao i njihovi ideološki inspiratori i učitelji iz Trećeg Rajha, po čijim obrascima je izgrađena nacistička diktatura u Ukrajini“, zaključio je političar, prenosi Sputnjik.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

IRENA VUJOVIĆ POSLALA PORUKU: Ološ hoće da vlada sa ološem!

Član predsedništva Srpske napredne stranke i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović pružila je podršku predsedniku Aleksandru Vučiću, koji...

Još priča na sličnu temu